Hyundai ile Apple'den ses getirecek hamle

İletişim ve teknoloji devi Apple, Güney Kore merkezli otomotiv devi Hyundai ile işbirliği için ön görüşmelere başladı. İki firmayı bir araya getiren ise otonom sürüş teknolojisine sahip, elektrikli araç üretimi. Hyundai'den yapılan açıklamada, ABD'li Apple ile ön görüşmeler yaptıkları, ancak henüz bir karara varılmadığını duyuruldu.

Otomotiv sektörü elektrikli otonom araçlara yönelirken bu gelişime Güney Koreli Hyundai ile ABD'li Apple da kayıtsız kalamadı. İki firma ortak elektrikli otonom araç üretimi için masaya oturdu.

Hyundai'den yapılan açıklamada "Apple ve Hyundai görüşmeler yapıyor ancak çok erken aşamada ve karar verilmiş hiçbir şey yok" ifadesi kullanıldı.

Ancak bu haber bile Hyundai hisselerinin güne yüzde 20'den fazla değer kazanarak başlaması için yetti.

Geçen ay Apple'ın elektrikli araba üretimi üzerine çalıştığı ve üretim için 2024 yılını hedeflediği ekonomi dünyasına bomba gibi düşmüştü.

Ancak uzmanlar, salgın kaynaklı gecikmeler nedeniyle, Apple'ın elektrikli araç piyasasına girmesi için en az 5 sene gerektiği öngörüsünde bulunuyorlardı.

Hyundai ve Apple halihazırda iPhone telefonları farklı marka otomobillerin sistemiyle entegre edecek CarPlay projesi için birlikte çalışmayı sürdürüyor. G. Kore merkezli çok uluslu otomotiv firması Hyundai bir süredir elektrikli, sürücüsüz ve uçan araçlarla ilgili çalışmalar yapıyor.

Şirket, geçen ay da ABD'li robot üreticisi Boston Dynamics'in yüzde 80 hissesini satın alarak bu alana yatırım yapmaya başlamıştı.

Apple'ın "Project Titan" adını verdiği elektrikli araç üretme planı ise ilk olarak 2014'te duyurulmuştu.

Elektronik araç piyasası gün geçtikçe daha da değer kazanıyor. Elon Musk'ın kurucu ortağı ve CEO'su olduğu Tesla'nın hisseleri 2020 yılında yaklaşık yüzde 700 oranında değer kazandı. Bu durum Musk'ı, Ocak 2021 itibarıyla dünyanın en zengin insanı durumuna yükseltti. 

Bir başka teknoloji devi Google'ın da otonom sürüşe sahip otomobil çalışmaları bulunuyor. Bu amaçla Waymo adında bir firma kurup WaymoOne adında sürücüsüz araç üreten firma şu an ABD'de bazı bölgelerde elektrikli ve sürücüsü araçlarla taksi hizmeti veriyor. 

Hyundai ile Apple'den ses getirecek hamle ile ilgili etiketler Hyundai Apple Google Tesla otonom sürücüsüz elektrikli araç elon musk
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.