Hutbeler nasıl hazırlanıyor?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, cuma hutbelerinin nasıl hazırlandığı sorusuna, “Bizim hutbe hazırlama komisyonumuz var, komisyonumuz, vatandaşlarımızın o aylardaki ihtiyaçlarına göre cuma hutbesini hazırlıyor. Biz hutbeler yoluyla inançla, ibadetle ahlakla ilgili konuları aktarıyoruz.” yanıtını verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, katıldığı TRT Haber’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hacı adaylarına müjde veren Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ön kayıt için başvuru tarihinin 26 Ocak’tan 31 Ocak’a kadar uzatıldığını ifade etti.

Öte yandan okullara verilen ara tatillerde de öğrencilerin camilere gelmesi gerektiğini söyleyen ve velilere çağrıda bulunan Erbaş, çocukların yaz tatillerinde camilerde öğrendiklerini unutmamaları gerektiğine vurgu yaptı.

CUMA HUTBELERININ HAZIRLIĞI NASIL YAPILIYOR?

Erbaş, cuma hutbelerinin nasıl hazırlandığı yönündeki soruya ise şöyle yanıt verdi:

“Bizim hutbe hazırlama komisyonumuz var, komisyonumuz, vatandaşlarımızın o aylardaki ihtiyaçlarına göre cuma hutbesini hazırlıyor. Biz hutbeler yoluyla inançla, ibadetle ahlakla ilgili konuları aktarıyoruz. 90 bin camimizde aynı konuyu işliyoruz. Her camimizde sadece cuma günü değil, kürsülerde vaazlarla da vatandaşımız aydınlatılıyor. Hutbelerimizi biz bir eğitim olarak görüyoruz. Çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Bu da bizi sevindiriyor.”

Hutbeler nasıl hazırlanıyor? ile ilgili etiketler Ali Erbaş Hutbe Cuma Hutbesi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.