Hususi Kelimesi Ne Anlama Geliyor? TDK'ya Göre Hususi Ne Demek?

Hususi kelimesi son zamanlarda oldukça sık karşımıza çıkan kelimelerdendie. Kelimeyle ilk kez karşılaşanlar Hususi ne demek, Hususi ne anlama geliyor sorularına yanıt aramaya başladı.

Türk Dil Kurumu'nun da internet sitesinde yer verdiği Hususi kelimesinin anlamı özeldir. Özel anlamına gelen Hususi kelimesi gazete küpürlerinde, sosyal medya platformlarında ve özellikle eski kitaplarda karşımıza sıkça çıkmaktadır. Peki TDK'ya göre Hususi kelimesinin sözlük anlamı nedir?

Hususi Ne Demek?

Arapça kökenli olan ve sıkça kullanılan Hususi kelimesi Türkçe anlamı bir kişiyi ilgilendiren, özel anlamına gelmektedir.

Türk Dil Kurumu'na göre sözlük anlamı da özel, bir kişiye mahsus demek olan Hususi sözcüğü kitaplarda sıkça geçer. Bir sıfat olarak kullanılır. Hususi mesele, hususi olay gibi başına geldiği kelimeleri niteleyen bir yapıya sahiptir.

Cümle İçinde Kullanımı!

Hususi kelimesinin cümle içinde kullanımı şöyledir:

"Bizi yalnız bırakırsan hususi bir mesele görüşeceğiz"

"Aralarında teklif yoktu. Hususi bir meseleyi bile rahatlıkla konuşabilirlerdi"

Hususi Kelimesi Ne Anlama Geliyor? TDK'ya Göre Hususi Ne Demek? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu hususi ne demek hususi kelimesinin anlamı nedir tdk
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.