Husumet Ne Demek? TDK Husumet Kelimesinin Anlamı Nedir?

Husumetli ifadesini gazete küpürleri ya da sosyal medya platformlarında sıkça duymuşsunuzdur. Oldukça yaygın kullanılan bu kelimenin kökü Husumet'tir. Sözcük ile ilk kez karşılaşanlar anlamını da Türk Dil Kurumu internet sitesinde araştırıyor. Peki Husumet nedir? TDK Husumet ne anlama geliyor?

Gündelik hayatta kullanılan ancak anlamları konusunda tartışmalar yaşanan kelimelerden birisi de Husumet'tir. Düşmanlığı ifade eden ve birçok kez de araştırmalara konu olan Husumet ne demektir? Husumet ne anlama geliyor?

Husumet Kelimesi Ne Anlama Geliyor?

Kelimeye Türk Dil Kurumu da internet sitesinde yer vermiştir. Oldukça fazla kullanılan kelimelerin başında gelen Husumet düşmanlık demektir. Hasım olma anlamı da olan husumet birçok kez karşımıza çıkmaktadır.

Husumetli Ne Demek?

Bir kişinin bir kişi ya da gruba düşman olma durumuna husumetli denir. Düşman aileler birbirine karşı husumetli olur.

Cümle İçinde Kullanımı!

Husumet kelimesinin cümle içinde kullanımı şöyledir:

"Aralarında bitmek bilmeyen bir husumet vardı"

"Husumetliler mahalle ortasında birbirine girdi."

Husumet Ne Demek? TDK Husumet Kelimesinin Anlamı Nedir? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu husumet ne demek husumet ne anlama geliyor
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.