Hüseyin Besli'den Kılıçdaroğlu hakkında tartışma yaratacak yazı

Akşam yazarı Hüseyin Besli'nin bugünkü köşe yazısı çok tartışılacak... Besli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevi inancına ilişkin kültür nedeniyle "yalan söylediğini" savundu! Besli, "Alevi ebeveynlerin daha doğumdan itibaren çocuklarına kimliklerini gizlemeyi, yani yalan söylemeyi öğretmek durumunda olduğunu" ve Kılıçdaroğlu'nun da bunu alışkanlık haline getirdiğini savundu!

Akşam yazarı Hüseyin Besli'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki son köşe yazısı büyük tartışma yaratacak!

"Mukaddime'ce/27 Yalan söyleme mecburiyeti ve becerisi" başlığını taşıyan makalesinde CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun neden yalan söylediğine kendi penceresinden açıklamalar getiren Besli, bunu Kılıçdaroğlu'nun "Alevi" olmasına bağladı.

"Malum, daha düne kadar, Türkiye'de alevi vatandaşlar kimliklerini açıkça ifade edemiyorlardı. (Ne yaman çelişkidir ki bunun da kökeni CHP zihniyetine dayanır.) Aksi takdirde bilhassa devlette bir takım yerlere gelemezlerdi." diyen Besli, bu nedenle, "Alevi ebeveynlerin daha doğumdan itibaren çocuklarına kimliklerini gizlemeyi, yani yalan söylemeyi öğretmek durumunda olduğunu" savundu!

"ÇİFTE KAVRULMUŞ YALANCI"

Konunun bir başka boyutu olarak da Kürt Aleviler konusunda ayrı bir parantez açan Besli yazısına şöyle devam etti;

"İkincisi; yine malumdur ki Alevilik Türkmenlere mahsus bir şeydir. Türkmen haricindeki, mesela Kürt aleviler ana kitle tarafından makbul sayılmazlar, hatta Alevilik kimliğinin başka bir kimliği örtmek için kullanıldığını bile düşünürler.

Böyle olunca; alevi Kürt bir aile çocuklarına alevi kimliğini gizlemeyi öğrettiği/öğütlediği kadar Kürt kimliğini de saklamayı öğretmek mecburiyetinde kalmaktadır.

Yani söz konusu çocuklar 'çifte kavrulmuş yalancı' olmak durumundadırlar. Ve ne kadar maharetle yalan söyleyebiliyorlarsa o kadar aferin alarak yetişmişlerdir.

Şimdi tam burada İbn-i Haldun'un "adetler zamanla karaktere dönüşür" deyişini hatırlayabiliriz.

Yani, Kemal Kılıçdaroğlu gibiler bir bakıma toplumda bir yer elde etmek için, bir bakış açısına göre masum ve mecburi yalan söyleye söyleye, zamanla yalan söylemeyi ve yalancılığı karakter ittihaz etmiş oluyorlar. Şaşılacak bir şey yok."

Hüseyin Besli'den Kılıçdaroğlu hakkında tartışma yaratacak yazı ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu hüseyin besli
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.