Hürriyet’in skandal haberiyle Taksim Camii’ne saldırdı

Abdurrahman Dilipak, bir süredir toplumu tahrik edecek konular ve muhafazakar hassasiyetlerin hakim olduğu tartışma alanları üzerinden iktidarı hedef alan değerlendirmelerde bulunuyor. Bunların sonuncusu da dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açılan Taksim Camii üzerinden oldu. Hürriyet Gazetesi'nin skandal haberini sosyal medya hesabından paylaşan Dilipak’a sert cevap Taksim Camii'nin inşaatını üstlenen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Altan Elmas’tan geldi.

Hürriyet Gazetesi dün skandal bir haberi sayfalarına taşıdı. “Taksim’de İlk Cuma” başlıklı haberde, “…diğer semavi dinlerin mensupları için ibadet alanları da yapıldı” ifadesi yer aldı.

Hürriyet’in skandal haberiyle Taksim Camii’ne saldırdı

SKANDAL İFADE İNTERNETTEN ÇIKARILDI

Daha sonra gazetenin internet edisyonundan çıkarılan bu ifade Dilipak’ın gözünden kaçmadı. Daha önce Sedat Peker'in yayınladığı videoları 'Turkish Wikileaks' olarak tanımlayan, aşı karşıtı Viranşehir savcısının, yargı teamülleriyle bağdaşmayan YouTube yayını sonrası görevden alınmasına kızarak hükümete mafya diliyle gözdağı veren, aşı karşıtlığı üzerinden açıkça Sağlık Bakanlığı’na savaş açtığını ilan eden Dilipak bu haberi hemen takipçileriyle paylaştı.

Hürriyet’in skandal haberiyle Taksim Camii’ne saldırdı - Resim : 2

“KÜLLİYEN YALAN VE YANLIŞTIR”

Söz konusu paylaşım üzerine Taksim Camii inşaatını üstlenen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Altan Elmas sert bir açıklama yayınladı:

Sn. Abdurrahman Dilipak, Bugün(29.05.2021) Twitter’dan paylaştığınız ‘Hürriyet.com’ Özgür Altuncu haberi külliyen yalan ve yanlıştır, Taksim Cami külliyesinden başka dinler için ibadet mahalli yapıldığı ifadesi saçma sapan maksatlı bir iştir.

Mihrabına Cin suresi 18. Ayeti, “Ve ennel mesacide Lillahi, Fela ted’u maAllahi Ehada. Şüphesiz ki Mescitler Allah’ındır, Allah’la beraber başkasına dua etmeyin” ayetini bilerek, seçerek tasarlayan ve yazdıran biri olarak başka dinlere ibadet mahalli yapacak kadar şuursuz değilim Elhamdülillah.

Lütfen bu tekzibi aynı twitter adresinizden eksiksiz yayınlayınız.

Ziya Altan Elmas- Taksim Camii Şerfi Banisi

 

 

DİLİPAK FİTNEYİ SÜRDÜRDÜ

Dilipak gerçek apaçık ortadayken özür dilemek yerine fitnesini sürdürerek yeni bir tweet daha paylaştı: “#TaksimCamii ile ilgili bazı arkadaşlar aradı ve medya da yer aldığı şekilde diğer dinler için bir ibadethane olmadığı Mevlevihane ye benzer çok amaçlı bir salon yapıldığını söylediler.@diyanetbasin da bir açıklama yapabilir bu konuda”

Dilipak, bu tweetiyle masa başından üretilen bir habere bin katarak toplumun tüm kesiminin hassas olduğu bir iddiayı delilsiz, ispatsız sürdürmeye devam etti.

Dilipak’a sosyal medyada da tepkiler de gecikmedi. İşte onlardan bazıları: 

 

Hürriyet’in skandal haberiyle Taksim Camii’ne saldırdı ile ilgili etiketler Abdurrahman Dilipak Taksim Camii
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.