Hürriyet'in haberine Mark Zuckerberg'den tekzip geldi!

Hürriyet, iki gün önce yaptığı bir haberde Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'i hedef alan bir haber yayınladı. "Dünyadan saklıyordu Hürriyet buldu! İşte Zuckerberg'in yüzen sarayı" başlıklı o yazıya bizzat Mark Zuckerberg'den tekzip geldi. Hürriyet haberi sessiz sedasız sildi. Ama okuyucusuna hiçbir açıklama yapma ihtiyacı hissetmedi. Bu tekzip yazarımız İzzet Çapa'nın gözünden kaçmadı. Hürriyet'in okur temsilcisi Faruk Bildirici'ye "Pazartesi köşenizi hasretle bekliyoruz" seslenerek bir açıklama beklediğini ifade etti. İşte İzzet Çapa'nın o çağrısı ve Mark Zuckerberg'in tekzibi.

Çarşamba günü Hürriyet'te ilginç bir haber vardı.

"Dünyadan saklıyordu Hürriyet buldu! İşte Zuckerberg’in yüzen sarayı" başlıklı haberde Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in olduğu iddia edilen bir yattan bahsediliyordu.

Haberde "74 milyar dolarlık servete sahip Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in 5 aydır dünyadan gizlediği 107 metrelik yüzen sarayını Hürriyet buldu." deniliyordu.

Ulysses

Hatta bununla kalınmıyor Zuckerberg, Eylül'de Monako’da liste fiyatı 195 milyon dolar olan ‘Ulysses’ isimli tekneyi beğenip pazarlıkla indirim yaparak aldığı belirtiliyordu.

TEKZİP GELDİ HÜRRİYET HABERİ SİLDİ

Ancak o haber artık yok. Google'da "Dünyadan saklıyordu Hürriyet buldu! İşte Zuckerberg’in yüzen sarayı" başlığını tarattığınızda Hürriyet'in linki çıkıyor, ancak tıklandığında gideceğiniz tek yer Hürriyet'in Ekonomi ana sayfasından başka bir yer değil. Yani haber silinmiş ve artık yerinde yeller esiyor.

Sebebi ise Aydın Doğan'ın amiral gemisine bizzat Mark Zuckerberg'in sözcüsünden gelen tekzipten başkası değil.

işte o tekzipler:

zuckenberg

zuckerberg

Tekzip üzerine haberi silen ancak okurlarına basit bir açıklamayı çok gören Hürriyet'e İzzet Çapa yıllardır bahsettikleri etik kuralları hatırlattı.

Çapa sosyal medya hesabından Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici'ye hitaben "Demet Akbağ’ı, Gülse Birsel’i geçtik; Mark Zuckerberg bile üfürme haberinize tekzip yayınlandı! Pazartesi köşenizi hasretle bekliyoruz. Faruk bildirici" diye seslendi.

Muhabir Emre Özpeynirci haberimin arkasındayım dese de, Hürriyet'in kendi muhabirine inancı yok ki haberi yayından kaldırmış.

Şimdi Faruk Bildirici'nin Pazartesi Mark Zuckerberg'in tekzipiyle ilgili yazıp yazmayacağı merak konusu. Tabi yazarsa yazdıklarının ne olduğu da...

İşte habere konu olan ve Zuckerberg'in sakladığı iddia edilen o yat...

Hürriyet'in haberine Mark Zuckerberg'den tekzip geldi! ile ilgili etiketler İzzet Çapa Faruk Bildirici Hürriyet emre özpeynirci
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.