Hürriyet yazarı Selvi: Akşener daha ne desin? İmamoğlu’nu destekliyorum diye ilan etmediği kaldı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ekrem İmamoğlu taktiğini yazdı. Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun tüm engellemelerine rağmen İmamoğlu'nu ön plana çıkardığına dikkat çeken Selvi, "Meral Akşener daha ne desin, nasıl anlatsın? Kemal Kılıçdaroğlu ile seçime gidersek kazanamayız demediği kaldı. Ben Kemal Kılıçdaroğlu’nu değil, Ekrem İmamoğlu’nu destekliyorum diye ilan etmediği kaldı." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı açılış töreninde, adaylık için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu işaret etti. Akşener, İmamoğlu için "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde lazımsınız." dedi. Akşener'in bu çıkışına Kılıçdaroğlu'nun ne diyeceği merak konusu olurken Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, son yazısında İYİ Parti liderinin bu adımını değerlendirdi.

"Meral Akşener daha ne desin, nasıl anlatsın?" diye soran Selvi, "Ekrem İmamoğlu’nu “İkinci Fatih” ilan etti, anlamadılar. İmamoğlu’nun yüzünde “Rabbi Yessir” mührünü gördü, inanmadılar. En sonunda İmamoğlu’na, “Bu çalışma performansınızın devamını dilerim ki cumhurbaşkanlığı seçiminde lazım” dedi. Hem de nerede dedi? Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir programda.

"İMAMOĞLU’NU DESTEKLİYORUM DİYE İLAN ETMEDİĞİ KALDI"

Daha ne desin? Bir tek benim cumhurbaşkanı adayım Ekrem İmamoğlu demediği kaldı. Kemal Kılıçdaroğlu ile seçime gidersek kazanamayız demediği kaldı. Ben Kemal Kılıçdaroğlu’nu değil, Ekrem İmamoğlu’nu destekliyorum diye ilan etmediği kaldı." ifadelerine yer verdi.

Akşener'in Kılıçdaroğlu ile seçimlerin kazanılamayacağının farkında olduğunun altını çizen Selvi, "O nedenle her defasında elini daha da yükseltiyor. Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla misali Ekrem sana söylüyorum, Kılıçdaroğlu sen anla taktiğini izliyor. Ekrem İmamoğlu’nu ön plana çıkarıyor." dedi.

MANSUR YAVAŞ ORADA DURUYOR

Abdulkadir Selvi, adaylık için Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'na odaklanılsa da Mansur Yavaş'a da dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Selvi, "Mansur Yavaş, Kılıçdaroğlu-İmamoğlu rekabetine girmiyor, cumhurbaşkanlığı savaşının dışında yer aldığı için yıpranmıyor. Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu rekabeti, iki ismin devre dışı kalmasına yol açarsa yıpranmamış taptaze bir isim olarak Mansur Yavaş orada duruyor." ifadelerine yer verdi.

 

Hürriyet yazarı Selvi: Akşener daha ne desin? İmamoğlu’nu destekliyorum diye ilan etmediği kaldı ile ilgili etiketler Abdulkadir Selvi seçim İmamoğlu Kılıçdaroğlu akşener
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.