'Sigara yasağı yetmez, kalabalıkta su içmek de yasaklansın'

Hürriyet gazetesi yazarı Savaş Özbey, bugünkü köşe yazısında, artan koronavirüs vaka sayıları nedeniyle uygulanan tedbirlere ilişkin flaş bir çıkışa imza attı. Özbey, ''İnsanların yoğun oldukları alanlarda mısır kemirmek, simit yemek, efendime söyleyeyim milkshake höpürdetmek, su içmek mazeretiyle maskeyi indirmek de kısıtlanmalı." görüşünü dile getirdi.

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya ölüm saçan koronavirüs vaka sayılarında yeniden ciddi bir artış yaşanıyor. Bu doğrultuda İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı yeni tedbirleri yürürlüğe soktu. Buna göre 81 ilde topluma açık noktalarda sigara içmek yasaklandı.

Hürriyet'teki köşesinden bu gelişmeye değinen Savaş Özbey, sadece sigara yasağının yeterli olmayacağını vurgulayarak, ''İnsanların yoğun oldukları alanlarda milkshake höpürdetmek, su içmek mazeretiyle maskeyi indirmek de kısıtlanmalı'' dedi.

İşte o yazıdan öne çıkanlar;

"Bu kez ceza yememek için hemen kendi ilçem Beyoğlu’ndaki yasaklı yerlere baktım: Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi, Kızılay Meydanı, Karaköy Meydanı. Sanıyorum vaka sayılarının seyrine göre bu yerlere yenileri eklenebilecek ya da belki azaltılacak. Ne yapalım canım, kanun karşısında boynumuz kıldan ince. Düzenlemelere elbette uyacağız, oralarda bulunduğumuz sürece sigara içmeyiveririz. Çünkü sadece beni ilgilendirmiyor, başkalarının sağlığı da söz konusu. Zaten sigara içsin ya da içmesin, aklıselim herkes sanırım bu konuda hemfikirdir. Ayrıca hemfikir olmayacaksın da ne yapacaksın? İşin sonu para cezası, hatta hapis...Yalnız şöyle bir mesele var: Derdimiz bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olmalı.

Madem mücadele ettiğimiz şey, sigara bahanesiyle maskeyi indirmek... O vakit sigara yasağı yetmez! İnsanların yoğun oldukları bu alanlarda mısır kemirmek, simit yemek, milkshake höpürdetmek, su-meşrubat içmek mazeretiyle maskenin indirilmesi de kısıtlanmalı.Kimse kimsenin hayatını tehlikeye atmasın, değil mi? Sigara içsin ya da içmesin, aklıselim herkes sanırım bu konuda da hemfikirdir." 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

'Sigara yasağı yetmez, kalabalıkta su içmek de yasaklansın' ile ilgili etiketler sigara Korona Hürriyet su içmek savaş özbey
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.