Hürriyet neden engellendi?

Hürriyet neden engellendi? Sansür mü geldi? Ne zaman açılacak? Türkiye'nin en çok ziyaret edilen internet sitelerinden biri olan Hürriyet'e erişim sağlanamıyor. Bu konu ise vatandaşlarımız tarafından merakla araştırılmakta. Peki, Hürriyet neden engellendi, sansür mü geldi? Bugün akşam saatlerinde haber okumak için Hürriyet gazetesinin internet sitesine girmek isteyen okuyucular büyük bir şok yaşadı. Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen internet sitelerinden biri olan Hürriyet'e erişim sağlanamıyor. Hürriyet internet sitesine girmek isteyen kullanıcılar Erişim Sağlayıcıları Birliği sayfasına yönlendiriliyor. Superonline kullanıcıları, Hürriyet.com.tr’ye girmek istediklerinde Erişim Sağlayıcıları Birliği sitesi linkine yönlendiriliyor.

Peki, Hürriyet neden engellendi? Sansür mü geldi? Ne zaman açılacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Hurriyet_neden_engellendi_Coktu_mu_Sansur_mu_geldi_Hurriyet_ne_zaman_aclacak

HÜRRİYET'E ERİŞİM NEDEN ENGELLENDİ?

Hürriyet internet sitesi, Erişim Sağlayıcıları Birliği (ESB) tarafından engellendi.

Hürriyet internet sitesine girmek isteyen kullanıcılar Erişim Sağlayıcıları Birliği sayfasına yönlendiriliyor.

Superonline kullanıcıları, Hürriyet.com.tr’ye girmek istediklerinde Erişim Sağlayıcıları Birliği sitesi linkine yönlendiriliyor.

Yaklaşık bir saat ulaşılamayan Hürriyet internet sitesi 18.00'de tekrar erişime açıldı.

Hurriyet_neden_engellendi_Coktu_mu_Sansur_mu_geldi_Hurriyet_ne_zaman_aclacakfdsasfas

HÜRRİYET (GAZETE)

Hürriyet, Türkiye'de yayınlanan günlük gazete. 1 Mayıs 1948 tarihinde Sedat Simavi tarafından kurulmuş olup, günümüzde Doğan Yayın Holding bünyesinde bulunmaktadır. 7 Kasım 2016 tarihi itibarıyla, Türkiye genelinde en çok tiraja sahip olan gazetedir.

TARİHİ

Gazete, 1948'de Sedat Simavi tarafından kurulmuş ve 1 Mayıs 1948'de "Ürdün ve Irak orduları Filistin'e girdi" manşetiyle ilk sayısını yayınlamıştır.Sedat Simavi'nin 1953'te ölmesinden sonra yönetimi ortaklaşa üstlenen oğulları Haldun Simavi ve Erol Simavi döneminde de, gazete aynı çizgiyi sürdürmüştür. Haldun Simavi'nin Web Ofset grubunu oluşturarak 1971'de ayrılmasından sonra gazete tümüyle Erol Simavi'nin yönetimine geçti. 1971 sonrasında sırasıyla İzmir, Ankara, Adana ve Erzurum'da bürolar açan Hürriyet 1973'te ofset baskı sistemine geçerek özellikle renkli fotoğraf kullanımıyla büyük avantaj sağladı.

7 Mart 1990'da, gazetenin Yönetim Kurulu üyesi, yazarı ve eski Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç, arabasına binerken uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. 1 Mayıs 1988 tarihinde logosu değiştirilen Hürriyet, 1992 yılında Erol Aksoy, Dinç Bilgin ve Haldun Simavi'nin ortak girişimi haline geldi. 1994 yılında, yüzde 70 hissesi Doğan Yayın Holding tarafından satın alınan Hürriyet, halen Doğan Yayın Holding'e bağlı olarak yayım yapan bir günlük gazete olup 20 yıldır gazetenin Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Ertuğrul Özkök, 29 Aralık 2009 tarihi itibarıyla yerini Enis Berberoğlu'na bırakmıştır. 25 Şubat 2017 tarihinde yayınlanan Hande Fırat imzalı "7 Eleştiriye 7 Yanıt - Karargâh Rahatsız" başlıklı manşet haberden kısa bir süre sonra, Sedat Ergin Genel Yayın Yönetmenliğinden ayrılarak yerine Fikret Bila atanmıştır.(1 mart 2017)

1997'den itibaren yayın yapan Hürriyet gazetesinin internet haber sitesi Türkiye genelinde şubat 2011 istatistiklerine göre en çok ziyaret edilen siteler sıralamasında 7. ve dünya genelinde ise 474. sıradadır. Gazetenin internet sitesi hurriyet.com.tr, Haziran 2011'de 9,5 milyon ziyaretçisiyle Avrupa’da en çok ziyaret edilen dördüncü haber sitesi oldu.

EKLERİ

İlk 1950 yılında Hürriyet ile birlikte ek olarak verilen Hürriyet Pazar karikatür formatındadır. Yıllar içerisinde içerik ve görsel olarak yenilenen Hürriyet Pazar Gazetesi; Hürriyet Pazar İlavesi, Pazar Extra, Pazar Kelebek, Kelebek Pazar gibi isimlerde yayınlanmıştır.

HÜRRİYET PAZAR

Hürriyet gazetesi eki Hürriyet Pazar 1950 yılından bugüne kadar verilen ektir. 24 Nisan 2011 tarihinde ek formatından gazete formatına dönüştürülmüştür. "Türkiye'nin yeni Pazar tutkusu olacak" sloganıyla lanse edilen Hürriyet Pazar'ın içeriği genişletilmiştir. Yazarlar bünyesine Ahmet Hakan, Ayşe Arman ve Ertuğrul Özkök gibi yazarları ekleyen gazete 36 sayfa olarak basılmaktadır.

HÜRRİYET KAMPÜS

Hürriyet Kampüs gazete eki 2010 Mart tarihinden itibaren çeşitli üniversitelerin kampüslerinde bulunmaktadır. Bu gazeteyle genç nüfusa seslenen Hürriyet çeşitli festival ve yarışmalar da düzenlemektedir.

HÜRRİYET E-YAŞAM

Gazetenin her ayın ikinci ve son cuması çıkan teknoloji konulu ilavesi. 2002 yılı Kasım ayında yayın hayatına başlamıştır. Gazetenin Yayın Yönetmeni Yurtsan Atakan'dır. Yardımcı editörlüğünü sırasıyla Hüseyin Gönüllü, Erdal Kaplanseren, Levent Daşkıran ve Serbülent Aksayar yürütmüştür. Yazarları Siyami Kahyaoğlu, Yurtsan Atakan, Erkan Çelebi, Edip Emil Öymen, Halil Aksu, Batuhan Okur, Ersan Atakan, Levent Pekcan, Aslı Yurtseven ve Selim Demirpençe'dir.

2008'in kasım ayında ekin yayınına son verilmiştir.

HÜRRİYET KİTAP SANAT

3 Şubat 2017 tarihinden itibaren her cuma yayınlanmaya başlamıştır.

AVRUPA BASKISI

Hürriyet, Almanya'ya çalışmak için giden Türk işçilerinin gazete ve haber gereksinimini karşılamak amacıyla, 1964 yılından başlayarak uçakla Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine gönderilmeye başlandı. Talebin artması üzerine 1970'lerin başında gazetenin Almanya'da da basılmasına karar verildi.

Günümüzde, Almanya'nın Frankfurt şehri yakınlarındaki tesislerinde Hürriyet Gazetesi'nin basımı devam etmektedir.

Hürriyet neden engellendi? ile ilgili etiketler Hürriyet neden engellendi sansür mü geldi ne zaman açılacak
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.