Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz'a ambargo mu var!

Eğitim Sen Bolu Şubesi'nin iş cinayetlerini tartışmak için kente davet ettiği Hürriyet gazetesi muhabiri İsmail Saymaz'a salon engeli çıktı! Kiralanan salonun iznini Bolu Valiliği "tadilat" gerekçesiyle iptal etti.

Eğitim Sen Bolu Şubesi gazeteci İsmail Saymaz’ı 8 Nisan’da düzenlenecek panel için Bolu’ya davet etti. Sendika, Bolu İl Müdürlüğüne müracaat etti ve kültür merkezi salonunu kiraladı.

Bolu’nun yerel haber sitesi Medya 14’te yer alan habere göre; birkaç gün sonra Kültür Müdürlüğü, Valiliğin panele izin vermediğini bildirerek salonun kullanım iznini iptal etti.

Gerekçe olarak ise, salonun teknik cihazlarına bakım ve onarım yapılacağı mazereti gösterildi.

OTEL "BASKI VAR" DEDİ

Bu gelişme üzerine, Eğitim Sen toplantıyı yeni yapılan bir otelin toplantı salonuna almak istedi.

Ancak iddiaya göre, otel müdürü, Eğitim Sen’lilere sabah verdiği salon kirası fiyatını öğleden sonra iki misli artırdı.

Eğitim Sen Bolu Şube Yönetim Kurulu ise bu gelişmeler üzerine panelin nasıl ve nerede yapılacağı konusunda yeni arayışlara girdi.

İSMAİL SAYMAZ'DAN AÇIKLAMA

Gazeteci İsmail Saymaz konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yaparak yetkililere tepki gösterdi.

İsmail Saymaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bolu Valiliği, iş cinayetleri konulu panelim için yer vermedi. Valilik, panel için başvurulan 8 Nisan günü salonda teknik onarım yapacakmış. Bolu Valiliği, uygun dediği salonu "onarım yapacağız" diye bize vermedi. Yarın Ensar Vakfı'na tahsis ederse şaşmam.

Bolu Valiliği'nin yer tahsis etmemesi üzerine salon için başvurulan otel fiyatını iki kat arttırdı. Bolu'da iş cinayetlerini konuşamıyoruz. Bolu Valisi bugün var, yarın yok. Ben bu memlekette, çakılı stoper sayılırım. Bugün değilse bile yarın elbette Bolu'da özgürce konuşacağız.

Bolu Valiliği iş cinayetlerinin konuşulmasından neden çekiniyor? Taşeron şirketi mi var, kaçak işçi mi çalıştırıyor, nedir? Bolu Valiliği Alman yasalarına göre mi hareket ediyor? Hatırlatmak isterim: Burası Almanya değil, burası Türkiye.”

Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz'a ambargo mu var! ile ilgili etiketler İsmail Saymaz Bolu konferans
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.