Hünkâr Beğendi! Peki Eşiniz Bu Tarifi Beğenecek Mi! Parmak Yedirten Hünkar Beğendi Tarifi! Bayılacaksınız

Tam da yaz aylarında patlıcanın en güzel olduğu zamanlar harika bir yemek tarifi Hünkâr Beğendi. Yapanların tadına doyamadığı bu lezzetli yemek nasıl yapılıyor;

Tam da yaz aylarında patlıcanın en güzel olduğu zamanlar harika bir yemek tarifi Hünkâr Beğendi. Yapanların tadına doyamadığı bu lezzetli yemek nasıl yapılıyor;

Hünkâr Beğendi Yapımı Tarifinin Malzemeleri

*200 gr kuşbaşı et

*3 yemek kaşığı sıvıyağ

*1 adet soğan

*1 adet biber

*1 adet domates

*1 yemek kaşığı kadar salça

*1,5-2 su bardağı su

*tuz, karabiber

Hünkâr Beğendi! Peki Eşiniz Bu Tarifi Beğenecek Mi! Parmak Yedirten Hünkar Beğendi Tarifi! Bayılacaksınız

Beğendi için;

*3 adet patlıcan

*1 çay bardağı süt (duruma göre artırabilirsiniz)

*1 yemek kaşığı tereyağı

*1 yemek kaşığı un

*tuz

*Yarım su bardağı kadar kaşar rendesi

Hünkâr Beğendi Yapımı Tarifinin Yapılışı

İlk önce işe patlıcanları közlemekle başlayalım. Ocakta veya fırında patlıcanlar közlenir. (Çekirdeksiz patlıcan kullanmanız iyi olacaktır) Közlenen patlıcanların kabuğunu soyup doğrayın. Tavada yağı ve unu kavurun. Patlıcanları tavaya ekleyin ve bir çatal yardımıyla iyice ezin. Ocağı iyice kıstıktan sonra sütü yavaşça karıştırarak patlıcana ilave edin. Çok iyi karıştırın. Sonra rendelediğiniz kaşar peyniri ekleyip, ocağın altını kapatın. Kaşar da tamamen karıştırılıp beğendiyi hazırlayın.

Hünkâr Beğendi! Peki Eşiniz Bu Tarifi Beğenecek Mi! Parmak Yedirten Hünkar Beğendi Tarifi! Bayılacaksınız - Resim : 2

Ayrı bir tavaya yağ koyarak ısınınca içine etleri ilave edin. Etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. İnce doğrandığınız soğan ve biberleri ekleyin, onlarda kavrulunca salça ekleyip kavurun. Salçadan sonra domates doğrayıp ilave edin.1,5-2 su bardağı suyu göz kararı ekleyip etler pişene kadar pişmeye bırakın.

Hünkâr Beğendi! Peki Eşiniz Bu Tarifi Beğenecek Mi! Parmak Yedirten Hünkar Beğendi Tarifi! Bayılacaksınız - Resim : 3

Etler pişince tuzunu ve karabiberini koyun. (Etiniz geç pişecek türden ise düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz. Su yerine et suyu da kullanabilirsiniz) Servis tabağına önce beğendiyi üzerine de pişirdiğiniz eti koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hünkâr Beğendinin Püf Noktaları

*Kullanacağınız patlıcanın çekirdeksiz olmasına dikkat edilmelidir.

*Etler mutlaka suyunu çekene kadar kavrulmalıdır.

*Kırmızı et sevmeyenler bu yemeği tavuklu olarak da yapabilirler. Yapımı aynı lezzeti de yine bildiğiniz Hünkâr Beğendi den çok farklı olmayacaktır.

Hünkâr Beğendi! Peki Eşiniz Bu Tarifi Beğenecek Mi! Parmak Yedirten Hünkar Beğendi Tarifi! Bayılacaksınız - Resim : 4

Hünkâr Beğendi! Peki Eşiniz Bu Tarifi Beğenecek Mi! Parmak Yedirten Hünkar Beğendi Tarifi! Bayılacaksınız ile ilgili etiketler hünkar beğendi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.