Hulusi Akar: Doğu Akdeniz'de oldu bittiye müsaade etmeyiz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, "Türkiye’nin içinde olmadığı planlar yürümez. Çünkü Türkiye garantör ülkedir. Hak ve hukukun çiğnenmesine müsaade etmeyiz. Biz müzakere ve çözümden yanayız." ifadelerinde bulundu.

Bakan Akar’ın açıklamalarından satır başları:

NATO Türkiye ile daha güçlüdür. Bunun sorgulanması anlamsız.

Bunun yanında ülkemizin menfaatlerini korumak durumundayız. Bu durum NATO’ya karşıtlık gibi gösterilmemeli.

NATO planlarını bloke etmek gibi bir şey söz konusu değil.

Hulusi Akar: Doğu Akdeniz'de oldu bittiye müsaade etmeyiz

TÜRKİYE TEZLERİNDEN VAZGEÇTİ İDDİALARI

Kesinlikle böyle bir şey yok. YPG teröristtir PKK’nın Suriye koludur. Bundan vazgeçmemiz değiştirmemiz asla söz konusu değildir. Bütün dünya bunu böyle bilecek.

LİBYA MUTABAKATI

Bu olaylar bir günde olan olaylar değil. Deniz yetki alanlarının sınırlandırılması meselesi görüşülen bir konuydu. Daha sonra bu işler 2018’den itibaren yine gündeme geldi.

BM tarafından meşru hükümetle temasımız oldu. 27 Kasım’da bir mutabakat muhtırası imzalandı. Türkiye ve Libya meclisleri onayladı ve BM’ye gönderildi.

Bizim bütün komşularımızla iyi komşuluk ilişkileri içinde olmaya gayret gösteriyoruz. Barış istikrar gelsin diyoruz.

Bu mutabakat zaptının hiçbir ülkeye karşı olmadığını söylüyoruz.

Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Güney Kıbrıs Rum Yönetimi hariç diğer ülkelerle de benzer görüşmelere hazır olduğumuzu buradan da belirtmek isterim.

Yunanistan’ın Libya Büyükelçisi'ni sınır dışı etmesini bir acizlik olarak görüyoruz. Bu açık bir şet gizli saklı bir şey değil.

DOĞU AKDENİZ

Türkiye’nin içinde olmadığı planlar yürümez. Çünkü Türkiye garantör ülkedir. Hak ve hukukun çiğnenmesine müsaade etmeyiz. Biz müzakere ve çözümden yanayız.

BARIŞ PINARI HAREKATI

Barış Pınarı Harekatı'nda şu anda, 145 kilometre genişliğinde, 30 kilometre derinliğinde bir alanın tamamına yakını bizim kontrolümüz altında. Hem doğu hem batı cephesindeki tacizlere karşı meşru müdafaa hakkımızı kullanıyoruz. Tacizlerin azaldığını görüyoruz.

Gallup'un verilerine göre, Rakka ve Haseke'de yerel halkın Barış Pınarı Harekatını destekleme oranı yüzde 57'dir.

SMO terörist değil, bizimle omuz omuza bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek, topraklarını terörist işgalinden kurtarmak için çalışıyor.

Sahada yenilenler çaresizlik içinde. Yalanla, iftirayla kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. Mehmetçiğin başarısı altında ezildiler.

Bizde kesinlikle kimyasal silah yok, etnik, dini ayrımcılık yok. Tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi, mesleki değerlere sahip bir orduyuz.

Bize kimyasal silah verseniz eğitimimiz, hazırlığımız, atma vasıtamız yok. Dolayısıyla insanlık suçu bu hususla uzaktan yakından ilgimiz yok.

PENÇE HAREKATLARI

Teröristlerin kış tertiplenmesine geçmemeleri için yapmamız gereken ne varsa onları yaptık.

MİT ile Silahlı Kuvvetler koordineli bir şekilde, nokta hedeflere yönelmek suretiyle çok ciddi sonuçlar alan operasyonlar yapmaktadır.

F-35'LERİN TESLİMATI VE S-400'LER

F-35'in ortağıyız, müşterisi değiliz ve ortak olarak bütün sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getirmiş durumdayız. S400'ler şu an kuruluyor, personel eğitimi devam ediyor, normal faaliyetler planlandığı şekilde gerçekleşecek.

Hulusi Akar: Doğu Akdeniz'de oldu bittiye müsaade etmeyiz ile ilgili etiketler F-35 S-400 terör Doğu Akdeniz Hulusi Akar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.