Hulu nedir? Ücretli mi? Hulu Türkiye'ye gelecek mi?

Milliyet Gazetesinin köşe yazarlarından Sina Kuluoğlu Hulu adlı Dizi ve Film İzleme Platformu hakkında yazı kaleme aldı. Birçok kişi Hulu'nun ne olduğunu ve ücretli olup olmadığını merak edip arama motorlarından araştırma yapaya devam ediyor. Peki, Hulu nedir? Ücretli mi? Detaylar haberimizde..

İnternet üzerinden video yayın hizmeti veren Hulu dünya genelinde Netflix gibi platformlarla aynı standartlarda yer alıyor. Hulu'nun Türkiye'ye gelebileceğini söyleyen Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından olan Sina Kuloğlu konu ile ilgili düşüncelerii kaleme aldı. Dizi ve Film İzleme Platformlarının Ülke genelinde rağbet görmeye devam ediyor. Peki, Hulu nedir? Ücretli mi? Detaylar haberimizde..

Hulu nedir? Ücretli mi? Hulu Türkiye'ye gelecek mi?

MİLLİYET YAZARI SİNA KOLOĞLU'NUN KÖŞE YAZISI;

HULU YAKINDA TÜRKİYE’DE!

Hulu’nun Türkiye’ye gelmesi, pek sürpriz sayılmaz. Bir ülke, ‘Cepten dizi izlemeye fazlasıyla meraklı ise pazarın tartışmasız en iyi müşterisidir. Gerçi bizde ‘korsan izleme’ alışkanlığının hayli gelişmiş olduğunu da söylemekte fayda var. Korsan izlemede 7.3 milyar ‘tık’lamayla altıncı sıradayız. Bir yandan internet olayına düşkün bir ülke, diğer yandan para vermeden, ‘Kaçak nasıl izlerim?’ konusunda ‘uzman’ bir izleyici profili...
Gelelim sadede; geçenlerde söz sahibi bir mevkide bulunan, sektörde yıllardır tanıdığım bir isimle konuşuyorduk. “Dijital platformların işi zor. Hiçbir yenilik yok. Sinema kanallarını seyrediyor musun? Netflix’ten sonra buralarda film izlenir mi?” dedi. Tabii ki yatırım meselesi... Evet,
bir dönem dijital platformlar vazgeçilmezdi. Özellikle, film konusunda... Bugün aynı şeyi söylemek mümkün değil. Ee dizi işi de pahalı, bak Digiturk, yan çizdi “Anlaşamadık” diye! Sadece bir maç ve spor yayınları kaldı. Menüdeki ‘yabancı kanallar’ ne kadar cazip, o da tartışılır!


Paralı içerik cazibesi

İnternet ortamında yasal dizi ve film olayı bizde şimdi oluştu. Amazon’u yazmıştım, çoktan geldi. Çekirdek kadrosunu kurdu ve yapım şirketleriyle görüşmelere başladı. “Şimdi sırada Hulu var. Disney, FOX ve NBC ortaklığında... Özellikle geniş bir Disney arşivi var. En geç iki yıl içinde Türkiye’de, bak görürsün”
bilgisini aldım. Sürpriz değil, sadece süreyi öğrenmiş olduk.

Netflix’e dizi yapmak

“Ne güzel yurt dışına açılıyoruz” diyoruz ya... Netflix’in dizi şartları, öyle bizim sektörün alıştığı tarzda değilmiş. Pazar sektörünün çok tecrübeli bir ismi söyledi. “Bölüm başı fiyatı belli, 950 bin ila 1 milyon TL arasında... Öyle 3-5 milyon yok. “Belirlediği muhasebeciyi yolluyor, harcama yapılırken, başında duruyor. Bizim alışık olmadığımız bir durum” demişti. Sayıştay durumu, ee sevmeyiz biz! “Diziyi mülkiyet haklarıyla devrediyorsun. Yani sen yapımcı değil, yüklenici yapımcı oluyorsun” diyor. Hadi bakalım Netflix’e mi dizi yapmak daha kârlı, yoksa yerli kanala mı? Ama yerli sektörde artık para dönmüyor. O günler geride kaldı. Ve uzun vadede ‘Çok uluslu paralı platformların’ şartlarını kabul, bir kural olacak! Yerli ve milli dijital platformlarımızı oluşturabilir miyiz, güçlendirebilir miyiz bilemem!

HULU NEDİR?

Hulu internet üzerinden Dizi ve Film İzleme Platformlarından biridir. Hulu, en büyük kablo film kanallarından üçünde indirimli fiyatlar üzerinden ekstra indirim sunuyor. Hulu'ya abone olursanız, HBO erişimini aylık 14,99 ABD doları, Cinemax erişimini aylık 9,99 ABD doları ve Showtime erişimini ise aylık 8.99 ABD doları karşılığında alabilirsiniz. Hulu piyasadaki en iyi video yayıncısıdır. Seinfeld gibi tüm zamanların favorilerinin tüm bölümlerine sahiptir. 

 

Hulu nedir? Ücretli mi? Hulu Türkiye'ye gelecek mi? ile ilgili etiketler Netflix film 2020 platform internet dizisi internet yayın
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.