"Gül alttan alta 'Bundan sonra siyasi bir güç yakalar mıyım?' havasında! Bu nasıl bir karakter?"

Gazeteci Dr. Hulki Cevizoğlu ve Hukukçu-Yazar Fikri Akyüz ile 'Dualite' yeni bölümüyle SuperHaber YouTube kanalında yayında...

Gazeteci-yazar ve Sosyolog Dr. Hulki Cevizoğlu ve Hukukçu-yazar Fikri Akyüz ile 'Dualite'nin yeni bölümünde, 10 ülkenin büyükelçiliğinin Osman Kavala çağrısını ve Abdullah Gül ile Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Ari Maki'nin gizli görüşmesinin perde arkasını masaya yatırdı.

"Gül alttan alta 'Bundan sonra siyasi bir güç yakalar mıyım?' havasında! Bu nasıl bir karakter?"

"TÜRKİYE'YE GELMEYEN ABD BÜYÜKELÇİSİ ABD'DEN ANKARA'DAKİ BÜYÜKELÇİLERİ 'AYARTARAK' ÇAĞRIDA BULUNDU!"

Dr. Hulki Cevizoğlu, "Osman Kavala için 10 ülkenin büyükelçilikleri arkalarında devlet olduğu için çağrıda bulundu. Buna diplomatik ültimatom da denilebilir. Türkiye'de hukuk, adalet ve yargı işlerine de müdahale denebilir. İçlerinde ABD de var. Ancak ABD'nin daha Ankara büyükelçisi gelmedi. Ancak büyükelçiliğinin imzası var. Hatta bu açıklamayı ABD büyükelçiliğinin resmi internet sitesinden yaptılar. Namevcut bir büyükelçinin sorumlu olduğu büyükelçiliği imzası var. Türkiye'ye gelmeyen ABD Büyükelçisi ABD'den Ankara'daki diğer 9 ülkenin büyükelçileri 'ayartarak' çağrıda bulundu.

"HUKUK SİYASİ HESAPLAŞMA YERİ OLMAMALI"

Çağrı tweetinde dikkatten kaçan bir nokta var ki sadece Kavala olayı değil, hukuk siyasi hesaplaşma yeri olmamalı. Gül ile Ari Maki'nin görüşme yeri yüksek tavanlı bir yer. Osmanlı'dan kalan saraylara benziyor. Kapı üzerindeki haç işaretine bakılırsa  büyükelçiliğe benziyor. Abdullah Gül alttan alta 'Bundan sonra bir siyasi güç yakalar mıyım?' havasında. Kılıçdaroğlu, Gül'ün hareketine bir açıklamanız var mı? Bu hareketiyle milli çıkarları mı korumuş?" şeklinde konuştu.

"FİNLANDİYA BÜYÜKELÇİSİ İLE GÖRÜŞEN ABDULLAH GÜL 'İÇİŞLERİMİZE KARIŞMAYIN' DİYE BİR TWEET BİLE ATAMADI!"

Fikri Akyüz, "Burada ince bir nokta var. Diplomasiden bahsediyoruz, Kavala ile ilgili adil yargılanma hakkının tatbikini temenni ve arzu ediyoruz deseler diplomatik bir dil olurdu. Serbest kalması hususunda net bir cümle sarf edilmesi uluslararası diplomasiye tamamen aykırı bir husustur. Kavala, İletişim Yayınları'nın sahibi olan, Birikim dergisini finanse eden, yıllarca kızıl milyarder olan bir isim. Hukukçu olarak şöyle bakıyorum; 4 yıl boyunca tutuklu olarak devam ediyor oluşunu doğru bulmuyorum. Suçluysa suçunu çeksin, beraat edecekse de etsin. Uluslararası diplomasi kurallarını altüst etmek suretiyle kalkıp Kavala serbest kalmalıdır diyerek 10 ülke bir araya geliyor. Ülkeler sürmekte olan bir dava ile ilgili olarak hiçbir merci hiçbir şekilde telkin ve tavsiyede bulunamaz derler. Bizim ya da ABD'nin Anayasası için istisna mı getirilmiş? Kendi memleketinde yürütülen bir adli soruşturma ile ilgili adli soruşturmada görüş beyan edemezsin ama komşunun ya da başka bir ülkenin içişlerine karışarak taarruzda bulunabilirsin? Kavala davası bir an önce sonuçlandırılmalı. Bu 10 ülkenin yaptığı içişlerimize karışmaktır. Finlandiya büyükelçisi ile görüşen Abdullah Gül 'içişlerimize karışmayın' diye bir tweet bile atamadı." dedi.

Hulki Cevizoğlu ve Fikri Akyüz ile 'Dualite'nin tamamını SuperHaber YouTube kanalından izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

"Gül alttan alta 'Bundan sonra siyasi bir güç yakalar mıyım?' havasında! Bu nasıl bir karakter?" ile ilgili etiketler Osman Kavala Abdullah Gül hulki cevizoğlu fikri akyüz

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.