Hükümetten flaş büyüme açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Reuters'a açıklamalarda bulundu. Canikli, "Temmuzda enflasyon düşer. Bu yıl yüzde 4`ün üzerinde büyüme bekliyoruz"dedi.

Canikli Reuters'a verdiği söyleşide, büyüme rakamlarıyla ilgili soru üzerine, "Ben (büyümeden) hâlâ ümitliyim. 2016'da büyüme yüzde 3'e yakın oldu. Ama bu yılın ilk çeyreği çok iyi gelecek. Bu canlanma verilere de yansıyor. İlk üç ayda yüzde 3.5'a yakın bir rakam bekliyoruz" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Canikli, yıl sonu büyüme rakamının yüzde 4'e yakın gelebileceğini, Türkiye'nin Temmuz'da çift haneli enflasyondan da kurtularak, 2017'yi büyük ihtimalle yüzde 7.5'la enflasyonla kapatacağını söyledi.

"2017'nin tamamına baktığımızda büyüme rakamının yüzde 4'ün üzerinde olacağını görüyoruz. İstihdam verileri de göstergelerden bir tanesi" diyen Canikli, "İstihdam seferberliği ile bu yıl şu ana kadar 300 binin üzerinde istihdam var. Toplum yararına istihdamla birlikte 500 bin oldu bu rakam. Bunun işsizlik rakamlarına olumlu anlamda yansıması birkaç ay sonra gerçekleşecek."

YÜZDE 8'İ GEÇMEZ

Dolar/TL'de dalga boyunun düştüğünü ve son zamanlarda dar bir bantta hareket ettiğini vurgulayan Canikli, "Bu hareket enflasyona büyük oranda yansıdı. TCMB'ye göre kurdaki dalgalanmanın enflasyona etkisi yüzde 15. Ama bana göre bu yüzde 8'i geçmez" ifadesini kullandı.

Hükümetten flaş büyüme açıklaması! ile ilgili etiketler Nurettin Canikli Türkiye Reuters büyüme
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.