Hükümetin memurlara zam teklifi belli oldu!

Memurlara yapılacak maaş zammının belirleneceği kritik toplantı başladı. Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın masada 12 teklifin bulunduğunu belirtti. Yalçın, işçi ve memur maaşlarının kıyaslanamayacağını da vurguladı. Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 2020 ve 2021 yılları için zam tekliflerini açıkladı. Teklif sonrası Memur-Sen başkanı 'Makul değil malul bir teklif" diyerek değerlendirmelerini dışarıda yapacaklarını belirtti.

Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren 2020 ve 2021 yıllarında yapılacak artışların belirleneceği 5. dönem toplu sözleşme görüşmeleri sürüyor.

İŞTE HÜKÜMETİN TEKLİFİ

Hükümetin teklifi 16.20 sıralarında belli oldu.

Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk süreçte hükümetin ilk teklifini açıkladı. 

Selçuk "Kamu çalışanlarımızın maaşlarında 2020 yılının ilk altı aylık döneminde yüzde 3.5, ikinci altı aylık döneminde yüzde 3, 2021 yılının birinci altı aylık döneminde yüzde 3, ikinci altı aylık döneminde de yüzde 2,5 oransal artış yapılmasını, her altı aylık dönem sonunda gerçekleşen enflasyon oranının o altı aylık dönmemde yapılan artış oranlarını aşması halinde aradaki farkın bir sonraki altı aylık dönemin başlangıcından itibaren kamu çalışanlarının aylık ücretlerine yansıtılmasını teklif ediyoruz" dedi.

MEMUR-SEN TEKLİFİ KABUL ETMEDİ

Bu açıklama sonrası Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın "Makul değil malul bir teklif" dedikten sonra değerlendirmeyi dışarıda yapacaklarını belirterek salondan ayrıldı. 

Dışarıda açıklamalarına devam eden Yalçın, "Hükümetin bu teklifini yok sayıyoruz. Teklifi son derece cılız buluyoruz, gerçekçi değil. Yeni bir teklif bekliyoruz..." ifadelerini kullandı. 

Ali Yalçın toplantı öncesi yaptığı açıklamada masada 12 teklifin bulunduğunu açıklamış, işçi ile memur sözleşmelerinin de kıyaslanmayacağının altını çizmişti.

MEMUR SEN NE İSTİYORDU?

Memur-Sen taban aylığa seyyanen 200 lira, 2020’de yüzde 8+7, 2021’de yüzde 6+6 zam ve birinci yıl yüzde 3, ikinci yıl yüzde 2 refah payı istiyordu..

 

 

Hükümetin memurlara zam teklifi belli oldu! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.