Hükümete AİHM tehdidi: Açlıktan ölürsünüz

CHP'li Turan Aydoğon, Meclis Kürsüsü'nden AİHM adına tehditler savurdu. AİHM'in Selahattin Demirtaş Kararını savunan Aydoğan, hükümeti "Hadi uygulamayın da görelim. Parasızlıktan ölüyorsunuz. Kuruş ararsınız kuruş, size bir kuruş para vermezler. Açlıktan ölürsünüz milleti. Köpeksiz köyde değneksiz dolaşamazsınız' tehdit etti...

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin "Selahattin Demirtaş" ile ilgili verdiği hak ihlali ve serbest bırakılmalı kararına CHP'den tam destek geldi. 

CHP Antalya Milletvekili Turan Aydoğan, TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdiği kararı savunurken, hükümeti ve yargıyı da tehdit etti. 

Aydoğan, “Avrupa Konseyi’ne bu kadar ters düşmenin zannediyor musunuz böyle karşılıklı sözlerle geçiştirilecek yanı var? Parasızlıktan ölüyorsunuz. Kuruş ararsınız kuruş, size bir kuruş para vermezler. En büyük ticareti Avrupa'yla beraber yapıyorsunuz, bu kadar özgürlük katliamcı olur, bu kadar da verilen kararlara karşı ve öyle kafanıza göre takılırsanız açlıktan öldürürsünüz bu milleti.” ifadelerini kullandı. 

Konuşmasında kendisine tepki gösteren milletvekillerine "Köpeksiz köyde değneksiz dolaşamazsınız... Haddinizi bilin, haddinizi bilin" diye seslendi. 

Bunun üzerine Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Aydoğan'ı sert bir dille uyardı. 

Hükümete AİHM tehdidi: Açlıktan ölürsünüz ile ilgili etiketler CHP Selahattin Demirtaş AİHM TBMM Meclis Turan Aydoğan antalya milletvekili Süreyya Sadi BİLGİÇ

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.