Hükümet istifa etti gösteriler durmadı

4 Ağustos tarihinde Beyrut Limanı'nda yaşanan patlamanın ardından zaten ekonomisi zor durumda olan Lübnan'da tam anlamı ile halk isyanı başladı. Patlamadan 2 gün sonra başlayan gösterilerin sonucunda hükümet istifa etmek zorunda kaldı. Ancak gösterileri bu gelişme de durdurmadı. Göstericilerin hedefinde bu kez Cumhurbaşkanı ve Meclis'teki milletvekilleri var. SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel bu akşam saatlerinde başlayan ve halen devam eden gösterilerin merkezinden son gelişmeleri bildirdi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Lübnan'da geçen hafta meydana gelen patlamanın ardından. bütün kabine istifa etti. Başbakan Hassan Diyab da istifa kararını açıklayarak, "Yaşanan bu felaket devlet yönetimindeki kronik yolsuzluğun sonucudur" dedi.

NE GÖSTERİLER DURDU, NE GÖSTERİCİLER

Başbakan Diyab’ın bu açıklamasının ardından, Şehitler Meydanı’nda bulunan göstericilerin, günlerden beri sürdürdükleri protesto gösterilerine devam ettikleri görüldü.

Polise yine taş atan göstericilere güvenlik güçleri de biber gazı atarak müdahale etti.

Beyrut’taki patlamayı ve ardından gelişen olayları, yerinde takip eden SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, bu kez olayları polislerin tarafından takip etti.

Yüksel, Şuheda (Şehitler) Meydanı’ndaki gösterileri izlerken, ortalık tam anlamıyla savaş alanına döndü.

Yüksel bu sırada polislerin göstericilere attığı biber gazı dumanları arasında kaldı.

Beyrut Çevik Kuvvet polislerinin, göstericilere attığı biber gazlı müdahalesi, SuperHaber kameralarına böyle yansıdı.

Hükümet istifa etti gösteriler durmadı ile ilgili etiketler Lübnan Beyrut mevlüt yüksel

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.