Hükümet ile Türk-İş zam oranlarında anlaştı...

Hükümet ile Türk-İş, kamu işçisinin 2019-2020'deki mali ve sosyal haklarını belirleyen Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi üzerinde anlaştı. Peki, kamu işçisi 2019 ve 2020'de ne kadar zam alacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Türk-İş ile varılan çerçeve protokolünün detaylarını kısa bir açıklama ile duyurdu. Buna göre:

2019'da ücreti 3500 TL'nin altında olan kamu işçisine 150 TL seyyanen zam yapılacak. 

Bunun yanı sıra 2019'un ilk altı ayında yüzde 8 ikinci altı ayda yüzde 4 zam oranları uygulanacak.

Çerçeve protokolüne göre 2020'de ilk altı ay yüzde 3 ikinci altı ayda da yüzde 3 + enflasyon farkı oranında zam yapılacak...

ZAMMI BAKAN SELÇUK AÇIKLADI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü görüşmeleri kapsamında Bakanlığın Reşat Moralı Salonu'nda bir araya geldi.

Bakan Selçuk, müzakere sürecinin son derece demokratik, ortak akıl ve istişare kültürüne uygun yürütüldüğünü belirterek, "Bizi bu süreçte her şeyden daha fazla ilgilendiren, elbette kamunun genel faydası oldu. Her zaman olduğu gibi mali ve sosyal dengeleri korumaya dikkat ettik. Bunları göz önünde bulundurarak işçi sendikalarımızla uzlaşı ve anlayış içerisinde geçmişteki gibi hareket ettik. Türkiye'nin son 17 yıldır bu yaklaşım ve hassasiyet sayesinde bugünkü noktaya geldiğini de bilmemiz gerekir. Türkiye ekonomisi 2002'den günümüze 3,5 kat büyüdü. Son 17 yılda, ekonomide 9 milyona yakın istihdam oluşturuldu. Bunlar toplumsal refahımız açısından önemli gelişmeler. Çalışma hayatımızın ulaştığı seviye ise bunun en net göstergelerinden biri." diye konuştu.

 
 
 
Hükümet ile Türk-İş zam oranlarında anlaştı... ile ilgili etiketler Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Zehra Zümrüt Selçuk TÜRK-İŞ
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.