'Hudut namustur' pankartlı provokasyonun arkasından NATO bağlantılı aparatlar çıktı!

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsunun yeni bölümünde, 'Hudut namustur' pankartlı provokasyonun arkasındaki karanlık NATO bağlantısını masaya yatırdı.

"SURİYE, IRAK VE AFGANİSTAN'DAKİ OLAYLARIN KAYNAĞI BATI"

Ceyhun Bozkurt, "Mülteciler ve Taliban'ın ilerlemesi sonrası kaçmaya başlayanların Türkiye'ye giriş yapması uzun süredir tartışma konusu. Altındağ'da kriminal bir olay sonrasında bölgede yaşayan sığınmacılara yönelik ciddi şekilde eylemler ve olaylar yaşandı. Tam bu dönemde bu tür haberler de bunu besledi. Sosyal medya üzerinden yürüyen psikolojik harekat içeren bazı paylaşımlar ortaya atılıyor, bunu atanlar kenara çekiliyor ve Suriyeli ve Afganlıları savunan ile karşıtlarını birbirine düşürüyorlar. Ben birileri acaba Türkiye'de gerilim stratejisi mi izlemeye başladı? diye sormuştum. Çünkü fay hatları üzerinde oynanmaya başlandı. Bu fay hatlarından bir tanesi de Türkiye Cumhuriyeti'nin bütünlüğünün temsili olan sınırlarımızdır. Geri çekilip fotoğrafa baktığımda, özellikle 15 Temmuz sonra muhalefet ve iktidar tabanını karşı karşıya getirmek isteyen grupların harekete geçtiğini gördüm. Biden'ın meşhur 'Türkiye askeri darbe yapmayacağım ancak muhalefeti destekleyeceğim' açıklamasını bir yere koyalım. İngiliz Savunma Bakanı'nın da yazdığı açık, bölge ülkeleri deniyor. Türkiye'de böyle bir plan varsa karşıyım. Geçici barındırma kampı olmasın. Gelsinler buradan Avrupa'ya gitsinler, batıya ilerlesinler. Batı sorunun kaynağı. Suriye, Irak ve Afganistan'daki olayların kaynağı.

"YABANCI KARŞITLIĞI TEHLİKELİ BİR ATEŞTİR"

Ümit Özdağ İYİ Parti içinde bizlerin de desteklediği tepkiler göstererek partiden ayrıldı. Duruşunu bizler de destekledik. Ancak Afgan göçmenler konusunda sert ve aykırı çıkışlar yapıyor. Bunu yazdığı anda zor duruma sokacak bazı adımların önünü de açarsın. Paylaşımı, sığınmacıların ve Türkiye'ye giriş yapan Afganların geri dönemsine de katkı sağlamıyor. Bu markete ve sahibine bir saldırı olursa Ümit Özdağ sıkıntıya girer. Suriyeliler ve Afganlara yönelik, geri dönmelerine yönelik sağlıklı önerilerin dinlenmesi tarafındayım. Ancak bu tür mesajlar bunun önünü de engelliyor. Yabancı karşıtlığı üzerinden yürütülürse, içimizdeki yabancılara da sıkıntı yaşatabilir. Yabancı karşıtlığı tehlikeli bir ateştir. Çözüm odaklı tartışılmalı. Kavga unsuru haline getirmek tehlikelidir. 2003'te Ankara Tandoğan'da üniversite öğrencileri ve öğretim üyeleri miting yaptı. Türkiye'nin dış politikasında kırılma vardı, içeride de laiklik tartışmaları yaşanıyordu. Dikkatimizi bir anda açılan bir pankart çekti, 'Ordu göreve'... Bir anda mitingin talep ve somut boyutu gözardı edildi ve bütün mitingi farklı bir boyuta döndü. İş provokasyona dönüştü. O grup daha sonra Kürt düşmanlığını körüklemek isteyen, FETÖ'nün darbe kalkışmasını destekleyen grubun kendisiydi. O pankartı onlar açtı.

"ARAŞTIRILMASI GEREKEN NOKTALAR VAR"

6 genç gözaltına alındı. Hukukçular ilginç kişilikler çıktı. Birisinin avukatı Emir Abbas Gürbüz. Araştırılması gereken noktalar var, Türkiye'yi provokasyona getirmek isteyen bir örgütlü grup mu var? Temizleri ayıklayıp karanlık noktaların üstüne gitmesi lazım. Bu avukatı İYİ Parti'den tanıyoruz. Bu kişiyi NATO'nun yapılanması Türk Atlantik Konseyi (YATA)'nin lideri. Karanlık bir kişi, garip eylemlerin içinden çıkıyor. Ölüm tehdidi yapabilecek bir ekibi var. Soruşturmayı o kişi takip ediyor. Bu kişiyi İYİ Parti'den Buğra Kavuncu savunuyor. YATA'nın geçmiş Türkiye başkanlarından Bahadırhan Dinçaslan var. O da İYİ Parti de yöneticilik yapmış, 15 Temmuz'da paylaşımları nedeniyle istifa etti. Böyle bir ekip karşımıza çıkıyor.

"BAZI PANKARTLAR BİR ANDA DAMGA VURUYOR VE TOPLUMU GERİYORSA BU İŞİN ARKASINDA BAŞKA BİR PLANLAMA OLABİLİR"

12 Eylül öncesinde solcu, sosyalist, komünist gençlerin çatışması oldu. Bu gençleri kavga ettiren bir el var. Solculara farklı, ülkücülere farklı şekilde destek veriyor. Bu çatışma üzerinden bir zemin oluşturuluyor. Bazı pankartlar bir anda damga vuruyor ve tolumu geriyorsa bu işin arkasında başka bir planlama olabilir. Toplumu kutuplama ayırıp ikisinden birini tercih etmeye zorluyor. YATA'nın savunduğu ilginç şey var. NATO'nun toplantılarına giderler, Türkiye temsilcileri olarak. NATO'nun ne olduğu önceden gördük. NATO Türkiye ve Türk düşmanıdır. Batı'nın çıkarları çerçevesinde hareket ediyorlar. NATO'ya ve Türk milliyetçilerine yatırım yapıyorlar. Türk milliyetçileri dediği, kendileri gibi gençlere yatırım yapılmasından bahsediyorlar. FETÖ kartı tutmadığı için ABD ve NATO diğer kartlarını oynamaya başladı. Akşener ve Kavuncu'ya bir saldırı furyası başladı. Yapılanı hiçbir şekilde tasvir etmiyoruz. Parçaları birleştirdiğimizde saldırıların artması, 'Hudut namustur' yazan gençlerin gözaltına alınması birilerinin milliyetçilik üzerinden hem milliyetçiliğin saldırıya uğradığı, Türk vatanının sınırlarının tehdit altında olduğu, mevcut iktidarın hudutu savunmadığı ve bir mazlum pozisyonunda görüntü oluşturuldu. Bu çok planlı bir hareket. Geçmişte FETÖ de yapardı." sözlerini kullandı.

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan ile ‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

'Hudut namustur' pankartlı provokasyonun arkasından NATO bağlantılı aparatlar çıktı! ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt Haberin Olsun Afgan göçmenler

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.