HSBC, 200 üst düzey yöneticisini işten çıkarıyor

HSBC, yönetim kademelerinde düzenleme ve maliyetleri düşürme kapsamında dünya genelinde 2 bin üst düzey operasyon yöneticisinin en az 200'ünü işten çıkarmaya hazırlanıyor. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

HSBC, 200 üst düzey yöneticisini işten çıkarıyor.

HSBC, 200 üst düzey yöneticisini işten çıkarıyor

Bloomberg'in haberine göre, kaynaklar Londra merkezli bankadaki işten çıkarmaların çeşitli birimlere ve coğrafi bölgelere yayılacağını ve çoğu operasyon direktörü (COO) unvanıyla olmak üzere en az 200 kişinin işten çıkarılacağını söyledi.

Kaynakların verdiği bilgiye göre işten çıkarmalar 2 bin olan yönetici sayısının yüzde 15'ine kadar çıkabilir.

KANADA'DAN ÇIKIYOR

Öte yandan HSBC, Kanada’daki operasyonunu 10 milyar dolar karşılığında Royal Bank of Canada’ya devrediyor. İngiliz HSBC, kaynaklarını merkez pazarlara odaklarken, Royal Bank of Canada ise kendi ülkesindeki pazar payını artırarak Kanada’nın en büyük bankası pozisyonunu sağlamlaştırıyor.

İngiliz bankası HSBC, Kanada’daki operasyonunu 10 milyar dolar nakit karşılığında, Kanada’nın en büyük bankası olan Royal Bank of Canada’ya devretmek için anlaşma yapıldığını açıkladı.

İşlemlerin 2023’ün sonunda tamamlanarak HSBC’ye vergi öncesinde 5,7 milyar dolar kazanç sağlaması bekleniyor.

Karar, HSBC’de en büyük pay sahibi olan Ping An’ın, bankaya performansını artırması için baskı yapmasının ardından alındı. Banka, kaynaklarını merkez pazarlara odaklama stratejisini uygulamaya başlıyor.

Anlaşma sayesinde, Royal Bank of Canada 780 bin kişisel ve kurumsal müşteri kazanarak, kendi ülkesindeki pazar payını artıracak.

 

HSBC, 200 üst düzey yöneticisini işten çıkarıyor ile ilgili etiketler ekonomi HSBC
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.