Hrant Dink Kimdir? Hrant Dink Nerede, Nasıl Katledildi? Öldüğünde Kaç Yaşındaydı?

19 Ocak 2007 yılında kurucusu olduğu Agos Gazetesi'nin önünde vurularak öldürülen Gazeteci Hrant Dink'in hayatı merak ediliyor. Malatya doğumlu olan Hrant Dink öldüğünde 52 yaşındaydı. Peki Hrand Dink kimdir? Hrant Dink nerede ve nasıl öldürüldü? İşte Hrant Dink ile ilgili bilgiler...

Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni olduğu Agos Gazetesi'ni Ermeni toplumunu daha açık yaşamaya teşvik etmek amacıyla 1996 yılından itibaren çıkarmaya başladı Hrant Dink. Gazeteciliğe de kitap eleştirileri yazarak başladı. 19 Ocak 2007 yılında Şişli Halaskargazi Caddesi üzerinde yer alan gazetenin önünde vurularak öldürülen Hrant Dink kimdir, öldüğünde kaç yaşındaydı?

HRANT DİNK KİMDİR?

15 Eylül 1954 yılında Malatya'da doğdu Hrant Dink. Anne ve babası Sivas'ta doğdu. Aslen Ermeni olan Hrant Dink 7 yaşındayken İstanbul'a taşındı. Bu taşınmanın hemen ardından ise anne ve babası boşandı.

Anne ve babasının ardından Ermeni yetimhanesinde büyüyen Hrant Dink o yıllarda yaşanan Sağ - Sol tartışmasında Sol görüşte yer aldı. Türkiye Komünist Partisi'nde aktif olarak yer aldı.

Hrant Dink'in asıl mesleği Hayvan bilimidir. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde Zooloji eğitimi almıştır. Üniversiteye devam ederken kardeşleri ile yayınevi işleten Hrant Dink'in eşi de aynı zamanda Tuzla Ermeni Çocuk Kampı'nın yöneticisiydi.

Türklüğü Aşağılamak Suçundan Yıllarca Yargılandı

"Ben Türk değilim, Türkiyeliyim ve Ermeniyim" diyen Hrant Dink yıllarca yargılandı. Hakkında çok sayıda dava açıldı.

Hrant Dink'in Aldığı Ödüller

Hermann Kesten Ödülü

Pen Award Fikir ve Düşünce Özgürlüğü Ödülü

Ermenistan Cumhurbaşkanlığı Ödülü

Uluslararası Basın Ödülü

Seçkin İnsan Ödülü

Hrant Dink'in Öldürülme Anı

Gazeteci Hrant Dink, 19 Ocak 2007 günü saat 15:00 sıralarında Agos Gazetesi çıkışında başından ve boynundan üç kurşunla vuruldu. Otopsi raporuna göre ise Hrant Dink'in kafasına iki kurşun saplandı.

Hrant Dink'i Kim Öldürdü?

Hrant Dink'i Ogün Samast öldürmüştür. Babasının ihbar etmesi sonucu Trabzon'dan Samsun'a gitmek üzereyken otogarda sivil memurlar tarafından yakalanmış ve sonrasında cinayeti itiraf etmiştir.

 

 

Hrant Dink Kimdir? Hrant Dink Nerede, Nasıl Katledildi? Öldüğünde Kaç Yaşındaydı? ile ilgili etiketler Hrant Dink kimdir hrant dink suikasti hrant dink ne zaman öldü
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.