House of Dragon dizisinde dehşete düşüren sahne tartışmalara neden oldu: Yapımcılar böyle savundu

Game of Thrones evreninde geçen yenizi dizi House o Dragon'un ilk bölümü tartışmaları beraberinde getirdi. İlk bölümdeki doğum sahnesinin oldukça kanlı ve şiddetli olması izleyenlerin büyük tepki çekti. Dizinin yapımcıları ise söz konusu sahneyi kadınlara izlettiklerini belirterek, olumlu dönüş aldıklarını savundu.

Ünlü yazar George R.R. Martin'in yazdığı "Buz ve Ateşin Şarkısı" adlı fantastik seriden yola çıkılarak yapılan Game Of Thrones dizinin evreninde geçen yeni dizi House of Dragon'un ilk bölümü yayınlandı. Yeni dizi, Game of Thrones dizinin geçtiği zamandan 175 yıl öncesinde Targaryen hanedanlığını konu alan "Ateş ve Kan" adlı kitaptan uyarlandı.

House of Dragon dizisinde dehşete düşüren sahne tartışmalara neden oldu: Yapımcılar böyle savundu

HBO'nun yayınladığı dizinin ilk bölümünde yer alan bir sahne büyük tepki çekti. Targaryen hanedanının lideri ve 7 krallığın hükümdarı Viserys'in eşi ve kraliçe Aemma Targaryen'ın doğum sahnesinde kraliçeye narkozsuz bir şekilde sezeryan yapıldı. Dehşet veren sahnede çığlık çığlığa bağıran kraliçe kan kaybı nedeniyle hayatını kaybederken, kralın yeni doğan oğlu Baelon da kısa sürede hayatını kaybetti. Dizi izleyenler söz konusu sahnenin oldukça kanlı ve şiddet dolu olduğu için tepki gösterdiler.

House of Dragon dizisinde dehşete düşüren sahne tartışmalara neden oldu: Yapımcılar böyle savundu - Resim : 2

YAPIMCILARDAN AÇIKLAMA GELDİ

Dizinin yaratıcı ekibinin başında bulunan Ryan Condal ve yönetmen Miguel Sapochnik yaptığı açıklamada tartışmalara neden olan sahnenin oldukça şiddet dolu olduğunu kabul ederek "sahnenin çok şiddetli olup olmadığını" belirlemek için kadınlara izlettirdiklerini söyledi.

Sapochnik, tartışmalı sahnenin birkaç versiyonunu çektiklerini belirterek, "En travmatik olay türünden bir şeyi vurgulamak önemli görünüyordu... O aileyi parçalayan şey bu" dedi.

House of Dragon dizisinde dehşete düşüren sahne tartışmalara neden oldu: Yapımcılar böyle savundu - Resim : 3

"O SAHNEYİ KADINLARA İZLETTİK"

House of Dragon dizisinin yönetmeni Miguel Sapochnik, ilk bölümün yayınlanmasının öncesinde tartışmalara neden olan doğum sahnesini kadınlardan oluşan bir gruba izlettiklerini belirterek, "Bu, sizin için çok mu şiddetli oldu? sorusunu sorduk. Cevap oybirliğiyle 'hayır' oldu. 'Eğer bir şey varsa daha fazlası olmalı' Sahne, kadınlar için bir tetikleyiciyi devreye alıyor. O da Aemma'nın seçim şansının olmamasıydı" şeklinde konuştu.

House of Dragon dizisinde dehşete düşüren sahne tartışmalara neden oldu: Yapımcılar böyle savundu - Resim : 4

DİZİYİ İZLEYENLER SERT TEPKİ GÖSTERDİ

House of Dragon dizisindeki sezeryan sahnesi sosyal medyada büyük tepki çekti. Diziyi izleyenler söz konusu sahnenin oldukça kanlı ve şiddetli olduğunu söyledi. bazı izleyenler ise sahneyi izlememek için gözlerini kapatmak zorunda kaldığını anlattı.

House of Dragon dizisinde dehşete düşüren sahne tartışmalara neden oldu: Yapımcılar böyle savundu - Resim : 5

SuperHaber Özel / Serkan Talan

House of Dragon dizisinde dehşete düşüren sahne tartışmalara neden oldu: Yapımcılar böyle savundu ile ilgili etiketler HBO House of Dragon sezeryan tepki ilk bölüm
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.