Horn Pundit: Dürüst olalım, Türkiye olmasaydı Somali parçalanırdı!

Somali merkezli Horn Pundit, Türkiye hakkında ilginç tespitlerde bulundu. Yapılan analizde, 'Dürüst olalım, Türkiye olmasaydı Kenya ve Etiyopya Somali'yi çoktan bölecekti ve Batı ülkeleri bunun olmasını bekliyordu.' dendi. Ordusunun eğitiminden, hastanelere; yemekten giyeceğe her konuda Somali'ye en kötü günlerinden itibaren destek olan Türkiye, Somali'yi kardeş ülke olarak görüyor.

Somali merkezli Horn Pundit, ilginç bir tespit paylaştı. 

Türkiye'nin açlığın ve terk edilmişliğin pençesinden kurtardığı, deyim yerindeyse en baştan inşa ettiği kardeş ülke Somali'nin hala var olmasının tek sebebinin Türkiye olduğunun belirtildiği tweette şöyle dendi:

'Dürüst olalım, eğer Türkiye olmaasydı, Somali, Kenya ve Etiyopya tarafından bölünürdü. Üstelik tüm batı ülkeleri de bunun olmasını diliyordu. Onlar da plan yaptılar, Allah da plan yaptı. Ve Allah en iyi plan yapandır. Somali, engellere rağmen inşallah yükselecek!'

Horn Pundit: Dürüst olalım, Türkiye olmasaydı Somali parçalanırdı! ile ilgili etiketler Somali Türkiye horn pundit
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.