Horlama neden olur? Nasıl geçer? Horlamaya evde yapılacak şeyler nelerdir?

Horlama, basit bir üst solunum yolu vakasıdır. Üst solununm yollarından geçen havanın boğazdan gelmesi sırasında yumuşak dokunun titremesi anlamına gelir. Horlama problemi yaşayan vatandaşların horlama tedavisi ile ilgili araştırmaları da devam ediyor. Bu rahatsızlığa evde yapabileceğiniz şeyler var mı?

Horlama tedavisi ile ilgili araştırmalar yapanlar, horlamadan muzdarip birçok kişi ile karşılaşmaktadır. Uyku esnasında dil kökü, küçük dil ve damak boğaz ile birleştiği alanda bir miktar daralma meydana gelmektedir. Hava yolunun daralması ile birlikte ortaya çıkan şiddetli ses solunum yolunun darlığına göre de farklılık göstermektedir.

HORLAMA NEDEN OLUR?

Uyku sırasında yutak bölgesinde yumuşak damak, küçük dil ve bademciklerde oluşan gevşeme ile bu bölgedeki yumuşak doku solunuma bağlı olarak titrer. Bu titreşimin etkisi ile birlikte ortaya çıkan sese horlama adı verilmektedir.

Horlama Neden Olur? Nasıl Geçer? Horlamaya İyi Gelen Şeyler Nelerdir?

Genellikle pozisyona bağlı olarak görülmektedir. Fakat en büyük sebepleri alkol ve sigara tüketimi, yorgunluk, uykusuzluk ve var ise enfeksiyon hastalıklarıdır. Özellikle enfeksiyon hastalıklarında kullanılan bazı ilaçlar horlamaya sebep olabilmektedir.

Uyku sırasında geniz bölgesinde bulunan yumuşak doku bir miktar gevşemektedir. Bu gevşeme ile birlikte nefes alıp verme de güçleşmektedir. Hava akışının bu bölgede oluşturduğu türbülans ise yumuşak dokuların titremesine yol açmaktadır. Oluşan bu ses horlama olarak tanımlanmaktadır.

Horlama sıkıntısı yaşayan kişiler genellikle sabahları halsiz ve uykusuz uyanırlar. Fakat kişiler horladığını anlayamadığı için bu halsizliğin sebebinin horlama olduğunu da bilemezler.

Horlama Nasıl Geçer?

Uyku sırasında meydana gelen bu horlamaların geçmesi mümkündür. İlk olarak uyku pozisyonlarının değiştirilmesi gerekir. Bunlar dışında daha yüksek yastıkta yatmak ve fazla kilolardan kurtulmak da horlamayı geçirmektedir.

Horlama neden olur? Nasıl geçer? Horlamaya evde yapılacak şeyler nelerdir? ile ilgili etiketler sağlık horlama neden olur nasıl geçer
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.