Benzin döküp ateşe verdiler!

Hong Kong yönetiminin nisan ayında parlamentoya sunduğu "şüphelilerin Çin ana karası, Çin'in Makao Özel İdari Bölgesi ve Tayvan'a iadesini kolaylaştıran" yasa tasarısının ardından haziran ayında başlayan gösteriler dur durak bilmiyor. Geçen günlerde bir protestocunun polis tarafından gerçek mermi ile vurulmasının ardından şimdi de protestocular kendilerine muhalif olan bir Hong Kongluyu diri diri yaktı.

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde yaşanan kaos haziran ayından bu yana sürüyor.

Hong Kong yönetimi, "şüphelilerin Çin ana karası, Çin'in Makao Özel İdari Bölgesi ve Tayvan'a iadesini kolaylaştıran" yasa tasarısını 3 Nisan'da parlamentoya sundu ancak yapılan gösterilerin ardından 4 Eylül'de tasarının geri çekileceğini duyuruldu.

Ancak tasarının geri çekilmesi göstericileri durdurmaya yetmedi. 3 binden fazla gösterici gözaltına alınırken, Hong Kong son 10 yılda ilk kez ekonomik durgunluk yaşadı.

DİRİ DİRİ YAKTILAR

Geçen günlerde polisin bir protestocuyu gerçek mermi ile vurmasının yankıları devam ederken, şimdi de Amerikan destekli oldukları düşülen protestocular, muhalif olan bir Hong Kongluyu üzerine benzin dökerek diri diri yaktı.

Benzin döküp ateşe verdiler!

Benzin döküp ateşe verdiler! ile ilgili etiketler Çin benzin protesto Hong Kong
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.