İki dev marka elektrikli otomobil üretmek için birleşiyor! Yalnızca online satılacak

Honda ve Sony elektrikli otomobil üretmek için ortak oluyor. Sadece internet üzerinden satışa çıkarılacak otomobilin 2025 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor. İşte detaylar…

Son yıllarda elektrikli otomobiller oldukça popüler ve birçok marka yeni modeller üzerinde çalışıyor. Ayrıca Huawei ve Sony gibi teknoloji şirketleri de bu pazarla yakından ilgileniyor.

İki dev marka elektrikli otomobil üretmek için birleşiyor! Yalnızca online satılacak

Japon teknoloji şirketi Sony ve otomotiv devi Honda Motor'un ortaklaşa kurduğu elektrikli araç şirketi Sony Honda Mobility, elektrikli araç üretimine başlıyor.

Honda'nın Kuzey Amerika'daki fabrikasında üretime başlayacak iki marka, konuyla ilgili bazı açıkalamalar yaptı.

2025’TE SANIŞA SUNULACAK

Sony Honda Mobility imzalı ilk elektrikli araç, 2025'in ilk yarısında ön siparişe sunulacak, teslimatlar ise 2026 yılında başlayacak.

Kuzey Amerika'da 2026'da piyasaya sürülecek otomobil Japonya'da ise aynı yılın ikinci yarısında müşterilere teslim edilecek.

Sony ile Honda ortaklığında üretilecek otomobillerin Avrupa pazarında da piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Öte yandan, otomobillerin satışında bayiler kullanılmayacak ve sadece internet üzerinden satış yapılacak.

Sony Honda Mobility, elektrikli araçlarında Seviye 3 otonom sürüş sistemine yer vermeyi hedefliyor. Bunun için gerekli tüm sensörler ve teknolojiler Sony tarafından üretilecek..

İki dev marka elektrikli otomobil üretmek için birleşiyor! Yalnızca online satılacak ile ilgili etiketler Otomobil Honda elektrikli otomobil Sony
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.