Honda Türkiye fabrikası çalışanlarından duygusal video! İşte banttan geçen son araç...

Koronavirüs döneminde başlayan çip krizi dünya devlerinin bir bir fabrika kapatmasına neden olurken bir üzücü haber de Honda'dan geldi. Kocaeli Gebze'deki Honda fabrikası, bugün son aracın banttan inmesiyle kapıları kapattı. Fabrika çalışanları banttaki son aracın indiği anları sosyal medya hesabından paylaşırken Türkiye artık Honda'nın araçlarını ithal edecek.

Honda'dan otomotiv sektörünü etkileyecek Türkiye kararı. Otomotiv devi 24 yıllık Türkiye macerasında noktayı koydu. 

Kısa bir süre önce HABAŞ'a (Hamdi Başaran Topkapı Oksijen Fabrikası) devredilen fabrikada, son banttaki araç da indirildi. Türkiye bundan sonra Honda modellerini yurt dışından ithal edecek.

ÜRETİMİ DURDURACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

1997 yılından bu yana, 24 yıldır üretime devam eden Honda'da Türkiye devri sona erdi. 2019 yılında gerçekleştirdiği bir duyuru ile Gebze'de bulunan ve Türkiye'de de fazlasıyla popüler olan Civic modelini ürettiği fabrikasında 2021 yılı Eylül ayında üretimi durduracağını açıklayan Honda, fabrikayı resmen kapattı.

 


FABRİKA ÇALIŞANLARI SON HONDA CIVIC'İN VİDEOSUNU PAYLAŞTI

2 bin civarında çalışana iş imkanı sağlayan Honda Türkiye, Gebze'de bulunan fabrikasında son yerli üretim Honda Civic Sedan modeli banttan indirildi. Fabrika çalışanları banttan indirilen aracı, "2021 Honda Civic'in son aracı. Artık Türkiye'de araç üretimi yok" sözleriyle paylaştı.

YENİ MODEL EKİM AYINDA SATIŞA SUNULACAK

Stokçuluk iddialarıyla gündeme gelen Honda'nın, bundan sonra Civic modeli ithal edilecek. Yeni Honda Civic Sedan modelinin Ekim ayında Türkiye'de satışa sunulması bekleniyor.

 

EYLÜL 2021'DEN SONRA GERÇEKLEŞECEK

Öte yandan Japon teknoloji devi Honda Türkiye daha önce şu mesajla kapanmayı duyurmuştu: "Honda Türkiye A.Ş. Gebze'deki üretim tesislerini HABAŞ Topluluğuna devretmek üzere anlaşmaya varmıştır. Taraflar arasında varılan anlaşma neticesinde söz konusu taşınmazın teslim tarihi Eylül 2021'den sonra gerçekleştirilecektir"

 

HONDA GEBZE TESİSİ HABAŞ'A DEVREDİLECEK

Açıklamaya göre Honda Türkiye, Gebze'deki tesisini HABAŞ Topluluğuna devredecek. HABAŞ, geçtiğimiz mart ayından bu yana tesislerde Honda'nın üretimini sürdürüyordu. Fabrikayı devralan HABAŞ'ın önümüzdeki dönemde tesiste nasıl bir faaliyet yürüteceğine dair henüz bir açıklama yapılmadı.

 

Honda Türkiye fabrikası çalışanlarından duygusal video! İşte banttan geçen son araç... ile ilgili etiketler Honda Araç Fabrika Üretim civic

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.