Holywood filmlerindeki kirli Türkiye propagandası....

Eğlence sektörünün bir parçası olarak değerlendirilen Hollywood sineması ve dizileri, bir propaganda silahı olarak kullanılırken, bu yapımlar üzerinden işlenen Türkiye savaşı ve düşmanlığı 40 yıldan bu yana aralıksız devam ediyor.

Hollywood filmleri üzerinden başlatılan Türkiye savaşının arka planında hangi sebeplerin yaratıldığını bilmekte fayda var. Keza film ve diziler üzerinden başlatılan çirkin savaş yakın zamanda;1 Mart 2003 tarihinden itibaren yeniden başladı.

İşte Türkiye algısını olumsuz etkilemeye yönelik yapımlar;

Midnight Express Filmi (Geceyarısı Ekspresi) /1978
Film bir kitaptan uyarlama. Film, Türkiye’de tutuklanarak hapse atılan birini konu alıyor. Bu film ülkemizi gidilmez, yaşanmaz, pislik, merhamet duygusu olmayan insanlarla dolu berbat bir yer olarak göstermiş, Türkiye ve Türk halkına karşı tüm dünyayı provoke eden tavrı ise yıllarca konuşulmuş ve tepki çekmişti.

24 Dizisi;

ABD’de 9 yıl boyunca yayımlanan bu dizi ise tamamen hayal ürünü olan İslam kökenli teröristlerle anti-terör örgütlerinin mücadelesi üzerine kurulu. Dizide sözde ABD Savunma Bakanı ile onun kızını kaçıran, kanlı eylemler gerçekleştiren Müslüman teröristleri Türkiye’den terörist bir Türk grubu yönlendiriyor.

13 Hours: Secret Soldier of Benghazi Filmi ( 13 Saat: Bingazi’nin Gizli Askerleri) /2016

Bu film Libya’nın devrik lideri Kaddafi’nin öldürülmesinden sonra ABD’nin orada bıraktığı CIA ajanlarını koruyan SEAL timinin hikayesini konu alıyor. Filmde bu time karşı savaşarak, ön plana çıkarılan teröristler Türk bayraklı tişört giyiyor. Ve bu teröristler terör örgütü DAEŞ’in bayrağı altında savaşıyor gibi gösteriliyor.

Filmin sonunda Türk bayrağı tişörtü giyen bir terörist ise yerde ölü yatıyor, başında ise bir çok terörist ağlıyor.

Holywood filmlerindeki kirli Türkiye propagandası.... ile ilgili etiketler film TİM ajan Savaş holywood düşmanlık algı çirkinsavaş uyarlama seal
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.