Hollanda'yı ayağa kaldıran Türk müteahhit!

Hollanda'nın Deventer kentindeki 200 yıllık sinagogun Türk iş insanı Ayhan Şahin'e satılması ülkede büyük tepkilere neden oldu. Şahin satın aldığı sinagogu kafe yapacağını açıklamıştı. Yerel basın, Deventerlilerin bu durumdan hoşnutsuz olduğunu yazdı.

Türk asıllı Hollandalı iş insanı ve müteahhit Ayhan Şahin’in Ocak ayında bir sinagogu satın aldığı ortaya çıktı. De Stentor gazetesinin haberinde, Hollanda’nın doğusundaki Beth Shoshanna sinagogunun 1811 yılında inşa edildiği ifade edilirken bu haber Hollanda’da tartışma yarattı.

Neo Moorish tarzında inşa edilen sinagogun yakın zamanda yerel bir kiliseye satıldığı ve daha sonra Şahin tarafından satın alındığı aktarılırken, bölgedeki Yahudi cemaatinin lideri Tom Furstenberg, “Eğer belediye Şahin’in planını uygularsa bu tam bir skandal olur” dedi. Bölgedeki Yahudiler, ibadet edecek bir alanları olmadığını söylerken, Şahin de yerel basına konuştu.

Şahin, “Singagogu bir lokantaya dönüştürme projem çok ilginç ve birçok insanı buraya çekecektir. Bölgedeki Yahudilerin ibadet edecek alanları olmadığını duyduğum için üzgünüm. Eğer kiranın tamamını öderlerse Yahudi cemaati binayı kullanmaya devam edebilir” dedi.

Hollanda'yı ayağa kaldıran Türk müteahhit! ile ilgili etiketler Hollanda ayhan şahin sinagog
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.