Hollanda'ya uçuş kısıtlaması kaldırıldı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 20 Aralık itibariyle Hollanda'ya uygulanan uçuş kısıtlamasının kaldırıldığını açıkladı. Tedbirler kapsamında İngiltere, Danimarka ve Güney Afrika'ya yönelik uçuş kısıtlaması ise ikinci bir duyuruya kadar devam edecek.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yayımlanan notam (havacıları uçuş ve yer emniyetini etkileyebilecek bazı önemli durumlardan haberdar etmek için yayımlanan bildiri) doğrultusunda, Hollanda, yeni tip koronavirüs mutasyonuna yönelik önlem amaçlı kararlaştırılan uçuş kısıtlamaları listesinden çıkarıldı.

Hollanda ile Türkiye arasındaki uçuşlar bugünden itibaren yeniden başlatılırken, İngiltere, Danimarka ve Güney Afrika'ya yönelik uçuş kısıtlaması ise sürüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığının bildirilmesi nedeniyle, İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan Türkiye'ye uçuşlarda geçici durdurma kararı alındığını açıklamıştı.

İŞTE O "NOTAM"

SHGM tarafından "Birleşik Krallık, Danimarka ve Güney Afrika Uçuşlarına Yönelik " başlığıyla yayınlanan NOTAM'da şu maddeler yer aldı:

1- Türk vatandaşlarının ve Türkiye'de ikamet eden kişilerin taşınmasına ilişkin özel izin verilmedikçe kısıtlama uygulanan ülke operatörleri, yalnızca Türkiye'den kendi vatandaşlarını taşıyan nakil uçuşlarını gerçekleştirebilir.

2- Türk operatörler, Türkiye'ye yalnızca Türk vatandaşlarını, ikamet izni bulunan yabancılar,

3- Tahliye uçuşları bu kısıtlamadan muaf tutulacak olup gelen tüm yolculara varış sonrasında PCR testi yapılacaktır.

4- Bahsi geçen üç ülkede bulunmuş olan yolculara varış sonrasında PCR testi yapılacaktır. Bu yolcular, bu ülkelerden ayrılma tarihlerinden başlayarak yedi gün boyunca karantina altında tutulacaktır. Yedinci günde ikinci PCR testi yapılacak ve test sonucunun negatif olması halinde karantina sona erecektir.

5- T.C. Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon yapılması şartıyla genel havacılık ve iş amaçlı uçuşlara izin verilebilir.

6- Ambulans, insani yardım ve tüm kargo uçuşları, bu kısıtlamalardan muaftır.

7- Mürettebat için PCR testi ve karantina zorunluluğu bulunmamaktadır.

Kararın ardından Hollanda ile Türkiye arasında seferler bugün yeniden başladı. THY'nin İstanbul-Amsterdan seferini yapan tarifeli uçağı saat 08.45'de hareket etti.

NOTAM NEDİR?

NOTAM (Notice to airman), uçuş harekatı ile ilgili görevlilere herhangi bir çalışma, hizmet, yöntem ya da tehlikenin varlığı ile her türlü değişikliklere ait bilgileri zamanında duyurmak için yapılan bir ikaz yayınıdır.

Hollanda'ya uçuş kısıtlaması kaldırıldı ile ilgili etiketler Hollanda korona tedbirleri sivil havacılık genel müdürlüğü
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.