Hollanda'da hangi dil konuşur? Hollanda'da resmi dil nedir?

Hollandalılar, Hollanda'nın çoğunluğunu oluşturan Cermen kökenli etnik bir gruptur. Başkenti Amsterdam olan Hollandanın resmi dili nedir? Hollandalıların hangi dili konuştuğu araştıran vatandaşlar araştırmalara devam ediyor.

Hollandalılar hangi dili konuşur, Hollanda'da resmi dil nedir soruları, internette bu ülkeyle ilgili araştırma yapanların en çok merak ettiği konulardan oldu. İşte detaylar...

HOLLANDALILAR HANGİ DİLİ KONUŞUR?

Hollanda'nın resmi dili Hollandacadır (Dutch). Hollandaca, Flemenkçe'nin Hollanda'da kullanılan lehçesidir.

Amsterdam sakinlerinin çoğunluğu iyi derecede İngilizce bilir ve bunun yanı sıra bir veya iki dili daha akıcı bir şekilde konuşurlar.

HOLLANDA HANGİ IRKTAN?

Hollandalılar Hollanda'nın çoğunluğunu oluşturan Cermen kökenli bir etnik gruptur. Günümüzde Hollanda'da 17 milyon Hollandalı yaşamaktadır. Bunun dışında ABD ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nin her ikisinde Hollandalı kökenli 5 milyonluk bir nüfus vardır.

Hollanda'da hangi dil konuşur? Hollanda'da resmi dil nedir? ile ilgili etiketler Hollanda
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.