Hollandalı yıldız Arjen Robben 37 yaşında ve bu kez kesin olarak futbolu bıraktı!

Hollanda'nın dünya futboluna armağan ettiği en büyük yıldızlardan biri olan Arjen Robben, 37 yaşında emeklilik kararını açıkladı. Geçen sezon Eredivisie'de Groningen formasıyla 6 maça çıkan müthiş sol ayak, Chelsea, Real Madrid ve Bayern Münih formalarıyla kupa koleksiyonu yapmıştı.

Hollanda'nın unutulmaz yıldızı Arjen Robben futbolu bıraktığını açıkladı. Bayern Münih, Real Madrid, Chelsea ve PSV gibi Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde oynayan 37 yaşındaki yıldız, Almanya'da 8, İngiltere'de 2, İspanya ve Hollanda'da ise 1 kez şampiyonluk yaşadı.

Bayern Münih'in sözleşmesini yenilememesi üzerine iki yıl önce de futbolu bıraktığını açıklayan Robben, daha sonra altapısından yetiştiği Groningen takımında sahalara dönmüştü.

2000-2001 sezonundan itibaren forma giydiği takımlarla tüm kulvarlarda 614 maça çıkan Robben, 209 gol atıp 166 asist yaptı.

 

DÖNEMİNİN EN ETKİLİ YILDIZLARINDAN

Bayern Münih'teki son döneminde ismi sık sık Galatasaray ve Fenerbahçe ile anılan Robben, 2010-19 arası Alman deviyle 8 kez Bundesliga şampiyonluğu yaşarken, Frank Ribery ile yakaladıkları uyum 2013 yılında Şampiyonlar Ligi zaferini getirmişti.

2004 yazında PSV'den 18 milyon euroya transfer olduğu Chelsea'den 3 sezon sonra İspanyol devi Real Madrid'e 35 milyon euroya transfer olan Hollanda yıldızın kulüp efsanelerinden birine dönüştüğü Bayern macerası ise 2009 yazında başlamıştı. Bu transfer için Real Madrid kulübüne 25 milyon euro ödeyen Bavyera ekibi 8 Bundesliga zaferinin yanı sıra 5 Almanya Kupası, 4 de Almanya Süper Kupası kazandırdı.

 

Hollandalı yıldız Arjen Robben 37 yaşında ve bu kez kesin olarak futbolu bıraktı! ile ilgili etiketler Bayern Münih Real Madrid Chelsea Arjen Robben Groningen
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.