Hollandalı profesörden Türkiye'ye destek: "Uluslararası yasalar ihlal edildi!"

Profesör Geert-Jan Knoops, geçtiğimiz hafta sonu Hollanda'nın Rotterdam şehrinde Bakan Kaya'ya yapılanları eleştirdi. Profeasör Knoops, Hollanda'nın uluslararası yasaları ihlal ettiğine değindi.

'HOLLANDA KAYBEDER!'

Pofesör Knoops, eğer Türkiye Hollanda’ya karşı yasal işlem başlatır ve hukuk yoluyla mücadele başlatırsa, Hollanda’nın bu davayı kaybetmesinin büyük ihtimal olduğunu söyledi.

"Avrupa Mahkemesi Hollanda’yı bu noktada suçlu bulabilir. Viyana antlaşması ithal edilmiştir" diyen Profesör, "Bir kişinin istenmeyen kişi ilan edilebilmesi için 5 önemli şart var. Bunlardan bazıları eğer o kişi buranın kamu düzenine zarar veriyorsa, toplum için tehdit unsuru oluşturacaksa, ulusal güvenliği tehlikeye atıyorsa... Hollanda bu gerekçeleri öne sürdü ancak bunlarının hepsinin altı boş ve yasal olarak doldurulması güç. Söz konusu bir bakan ve kendi insanları ile konsoloslukta konuşmak istiyor, bu da tüm uluslararası anlaşmalara uygun dedi.

Knoops, "Hollanda bu tavrı ile uluslararası yasalar konusunda kendini ciddi rizikoya attı. Umarım konu uluslararası mahkemelere taşınmadan halledilmiş olur" diye konuştu.

Hollandalı profesörden Türkiye'ye destek: "Uluslararası yasalar ihlal edildi!" ile ilgili etiketler profesör Hollanda Türkiye geert-jan knops rotterdam
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.