Sınır dışı edilen Hollandalı gazeteci kimdir? Johanna Cornelia Boersma kimdir? Neden sınır dışı edildi?

Johanna Cornelia Boersma kimdir? Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hollandalı gazeteci Johanna Cornelia Boersma'nın sınır dışı edildiğini bildirdi. Yaşanan bu son dakika gelişmesinin ardından konu mercek altına alındı ve Hollandalı gazeteci araştırılmaya başlandı. Peki Johanna Cornelia Boersma kimdir? Hollandalı gazeteci neden sınırdışı edildi? Ne yaptı? Johanna Cornelia Boersma haberleri! Son dakika Ans Boersma haberleri! Detaylar haberimizde...

Johanna Cornelia Boersma kimdir? Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hollandalı gazeteci Boersma'nın sınır dışı kararının, Türkiye’de gerçekleştirdiği gazetecilik faaliyetleriyle ilgisi bulunmadığını belirtti. Hollanda kaynaklarından edinilen bilgiye göre Boersma, El Nusra ile bağlantısı nedeniyle sınır dışı edildi. Peki Hollandalı gazeteci kimdir? Johanna Cornelia Boersma kimdir? Neden sınır dışı edildi? Ne yaptı? Son dakika Hollandalı gazeteci Ans Boersma sınır dışı edildi! İşte son dakika Johanna Cornelia Boersma haberleri ve tüm detaylar...

Sınır dışı edilen Hollandalı gazeteci kimdir? Johanna Cornelia Boersma kimdir? Neden sınır dışı edildi?

JOHANNA CORNELİA BOERSMA NEDEN SINIR DIŞI EDİLDİ?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hollandalı gazeteci Johanna Cornelia Boersma'nın sınır dışı edildiğini söyledi.

Hollandalı gazeteci Boersma’nın sınır dışı kararının, Türkiye’de gerçekleştirdiği gazetecilik faaliyetleriyle ilgisi bulunmadığını belirten Altun, Boersma'nın Hollanda polisinin "terör örgütüyle bağlantılı olduğu" istihbaratını paylaşması üzerine sınır dışı edildiğini bildirdi.

Sınır dışı edilme sebebi El Nusra

Hollanda kaynaklarından edinilen bilgiye göre Boersma, El Nusra ile bağlantısı nedeniyle sınır dışı edildi.

HOLLANDALI GAZETECİ NEDEN SINIR DIŞI EDİLDİ?

Türk hükümeti tarafından akredite edilen ve uzun zamandır İstanbul'da yaşayan Boersma, dün sabah oturma iznini uzatmak için gittiği yabancılar dairesinde gözaltına alındı.

Türkiye'den sınır dışı edilip idam edilmekten korkan İranlı gazeteci, İsrail'e sığındı
BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre, geceyi havaalanına yakın bir karakolda geçiren Hollandalı gazetecinin evine gitmesine ve eşyalarını almasına izin verilmediği belirtildi.
Gazeteci Boersma, bu sabah uçakla Hollanda'ya gönderildi.

Het Financieele Dagblad Genel Yayın Yönetmeni Jan Bonjer, sınır dışı edilme kararı karşısında derin bir şaşkınlık yaşadığını, karara karşı yasal mücadele vereceklerini söyledi.

Bonjer, Hollanda Televizyonu'na yaptığı açıklamada, "Türkiye'deki gazetecilerin işlerini rahatsız edilmeden yapamaması son derece üzücü" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Boersma hakkında yaptığı açıklamada "Sınır dışı kararının, kendisinin Türkiye'de gerçekleştirdiği gazetecilik faaliyetleriyle ilgisi bulunmamaktadır" ifadesini kullandı.

"İlgili makamlarımızla bir süre önce Hollanda polisi tarafından istihbarat paylaşımı yapılarak şahsın bir terör örgütüyle bağlantılı olduğu bilgisi verilmiş; tarafımızdan şahsın Türkiye'ye giriş ve çıkışları hakkında bilgi talep edilmiştir" bilgisini veren Altun, şöyle devam etti:

— Nitekim bugüne kadar uluslararası ortaklarımızın da desteğiyle terör örgütleriyle bağlantılı on binlerce şahıs hakkında tahdit kararı aldık. Karşı karşıya bulunulan tehdidin ciddiyeti sebebiyle Hollanda gibi dost ve müttefik ülkelerle iş birliği yapıyor, ulusal güvenliğimizin ve Avrupa'nın güvenliğine yönelik tehditlerin tespiti ve engellenmesi için onların görüşlerinden faydalanıyoruz. Bu alanda iş birliğinin tüm terör örgütlerine karşı devam etmesini temenni ediyoruz.

 

Sınır dışı edilen Hollandalı gazeteci kimdir? Johanna Cornelia Boersma kimdir? Neden sınır dışı edildi? ile ilgili etiketler Türkiye Hollanda
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.