Hollandalı bir gazeteci daha sınır dışı edildi!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hollandalı gazeteci Johanna Cornelia Boersma'nın sınır dışı edildiğini bildirdi. Altun, Ans Boersma'nın terör örgütü ile ilişkisi bulunması dolayısı ile sınır dışı edildiğini açıkladı. Hollanda kaynaklarından alınan bilgiye göre Boersma El Nusra ile bağlantısı nedeniyle Türkiye'den gönderildi.

Hollanda’da yayın yapan ekonomi gazetesi Het Financieele Dagblad’ın Türkiye muhabiri Ans Boersma, basın kartı verilmesinden dokuz gün sonra sınır dışı edildi.

Sıcak gelişmeyi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun duyurdu.

Altun, Hollandalı gazeteci Johanna Cornelia Boersma’nın sınır dışı edildiğini belirterek, "Sınır dışı kararının, kendisinin Türkiye’de gerçekleştirdiği gazetecilik faaliyetleriyle ilgisi bulunmamaktadır." ifadelerini kullandı.

Altun, "İlgili makamlarımızla bir süre önce Hollanda polisi tarafından istihbarat paylaşımı yapılarak şahsın bir terör örgütüyle bağlantılı olduğu bilgisi verilmiş; tarafımızdan şahsın Türkiye’ye giriş ve çıkışları hakkında bilgi talep edilmiştir." bilgisini verdi.

"İŞ BİRLİĞİNİN TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI SÜRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ"

Son yıllarda PKK ve DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin hedefinde bulunan Türkiye'nin, 2 binin üzerinde masum vatandaşını teröre kurban verdiğini hatırlatan Altun, şunları kaydetti:

"Nitekim bugüne kadar uluslararası ortaklarımızın da desteğiyle terör örgütleriyle bağlantılı on binlerce şahıs hakkında tahdit kararı aldık. Karşı karşıya bulunulan tehdidin ciddiyeti sebebiyle Hollanda gibi dost ve müttefik ülkelerle iş birliği yapıyor, ulusal güvenliğimizin ve Avrupa’nın güvenliğine yönelik tehditlerin tespiti ve engellenmesi için onların görüşlerinden faydalanıyoruz. Bu alanda iş birliğinin tüm terör örgütlerine karşı devam etmesini temenni ediyoruz."

BOERSMA EL NUSRA İLE BAĞLANTILI ÇIKTI

Hollanda kaynaklarından edinilen bilgiye göre sınır dışı edilen Hollandalı gazeteci Ans Boersma, terör örgütü El Nusra ile bağlantısı nedeniyle sınır dışı edildi.

DAHA ÖNCE BİR HOLLANDALI GAZETECİ DAHA SINIR DIŞI EDİLMİŞTİ

Bir süre önce, Hollanda haber ajansı ANP için Diyarbakır'da görev yapan Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink de Türkiye'den sınır dışı edilmişti.

Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde "silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan gözaltına alınmış, daha sonra savcılıkça serbest bırakılmıştı. Geerdink'in sınır dışı edilmesine karar verilmişti.

Hollandalı gazeteci Geerdink, özellikle terör örgütü PKK sempatizanları ile yakın ilişkileri ve sosyal medyada örgüt lehine propoganda faaliyetleri ile tanınıyordu.

Hollandalı bir gazeteci daha sınır dışı edildi! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanlığı Fahrettin Altun
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.