Hollanda'dan Türkiye'ye yardım çığlığı

Hollanda'da yaşayan ve koronavirüs tedavisi gören Türk vatandaşı Akın Ardıç, gördüğü muamele sonrası adeta isyan etti. Ardıç, Sağlık Bakanlığı'na çağrı yaparak "Beni buradan kurtarın" diye feryat etti. Sosyal medyada gündem olan video sonrası Sağlık Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı harekete geçti.

Hollanda'da yaşayan Akın Ardıç Adlı bir vatandaş koronavirüse yakalandıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Ancak Rotterdam kentinde kaldırıldığı hastaneden 250 kilometre uzakta bulunan ve daha kötü şartları olan başka bir hastaneye naklettirilmek istendi.

SAĞLIK BAKANI'NA ÇAĞRI YAPTI

Akın Ardıç'ın Hollanda'da çektiği büyük sıkıntı sosyal medyada paylaşılan bir video ile ortaya çıktı. "Adığe" isimli bir Twitter hesabından paylaşılan videoda Ardıç'ın isyanı görüldü. Ardıç, "Öleceksem memleketimde ölmek istiyorum" diyerek Sağlık Bakanı Koca'ya çağrı yaptı.

Ardıç, yoğun bakımda çekilen videoda şu ifadeleri kullandı:

Sayın Sağlık Bakanım, sizden tek ricam, öleceksem ben memleketimde öleyim. Önce Allah'a sonra da sizlere sığınıyorum. Ne olur beni buradan alın. Ne olur beni bizim hekimlerimize emanet edin. Rotterdam'daki hastaneden alıp beni 250 kilometre ötedeki başka bir hastaneye götürmek istiyorlar ve hiçbir şekilde yardımcı olamayacaklarını söylüyorlar.

Sizde ricam, sayın Sağlık Bakanım, Allah rızası için bir ambulans uçak; ne olur beni buradan kurtarın. Ne olur, Allah rızası için yardımlarınızı bekliyorum."

İKİ BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Hollanda'da yaşayan Türk vatandaşı Akın Ardıç'ın sosyal medyada gündem olan feryadı sonrası Sağlık Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı harekete geçti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti MKYK üyesi Mücahit Birinci, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her halde ve her yerde vatandaşının yanındadır. Talebi alınan vatandaşımızla ilgili Sağlık Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı harekete geçti. Rabbim tüm hastalarımıza şifa versin."

Hollanda'dan Türkiye'ye yardım çığlığı ile ilgili etiketler Hollanda Türkiye Korona Sağlık Bakanlığı Dışişleri Bakanlığı yardım

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.