Hollanda'da tedavisi sonlanmak istenen Türk yurda getiriliyor

Hollanda'da yoğun bakımdaki tedavisine son verilmek istenen Türk vatandaşı Selahattin Kandaz için Türkiye'den bu ülkeye gönderilen ambulans uçakla yurda getiriliyor. Tedaviyi sonlandırmak isteyen hastanenin, Kandaz'ın sevki sırasında da her türlü zorluğu çıkardığı belirtildi.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki OLVG Oost Hastanesinin yoğun bakım ünitesindeki tedavisi sonlandırılmak istenen Selahattin Kandaz'ın ailesi buna karşı çıkarak Türkiye'den ambulans uçak talep etti.

Bu talep üzerine Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçak Amsterdam'a gitti.

Amsterdam Schipol Havalimanı'nına getirilen Kandaz gece saatlerinde ambulans uçakla  Ankara'ya doğru yola çıktı

Kandaz'ın tedavisine Ankara Şehir Hastanesinde sürdürülecek.

Konuya dair kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, "Dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşımızın yanındayız." dedi.

Hollanda'da tedavisi sonlanmak istenen Türk yurda getiriliyor

TÜRKİYE'YE SEVKİNE ZORLUK ÇIKARDILAR

Kandaz'ın ailesinin, tedaviye son verilmesine karşı çıkıp Türkiye'nin Amsterdam Başkonsolosluğu ve Sağlık Bakanlığı'ndan ambulans uçak talebinde bulunmasının ardından yaşadıkları zorluklar bitmedi.

Uçağın Amsterdam'a gelmesinin ardından hastanın havalimanına sevki için gerekli belge ve ambulansın hazırlanmasında zorlukla karşılaşan aile, sevk gerçekleşene kadar tedavinin sonlandırılmaması için insan büyük çaba göstermek zorunda kaldı.

Hollanda'da tedavisi sonlanmak istenen Türk yurda getiriliyor - Resim : 2

Hollanda'da hasta haklarıyla ilgilenen 'Zorgen na Coma' Vakfı başkanı Osman Elmacı ve Denk Partisi üyesi Süleyman Koyuncu'nun destek verdiği ailenin avukatının da devreye girmesiyle ambulans sorunu aşılarak Selahattin Kandaz havalimanına tedavisi sonlanmadan sevk edilebildi. 

Kandaz, daha sonra ambulans uçağa bindirilerek Ankara'ya gönderildi.

Hollanda'da tedavisi sonlanmak istenen Türk yurda getiriliyor ile ilgili etiketler selahattin kandaz ambulans uçak
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.