Hollanda neden turuncu? Hollanda'ya portakallar denmesinin nedeni nedir?

Hollanda neden turuncu sorusunun yanıtı merak ediliyor. Türk Milli takımının bu akşam Hollanda milli takımı ile yaptığı Dünya Kupası Elemeleri ilk maçı sırasında Hollanda'nın neden turuncu forma giydiğini araştırmaya başladı. Tüm turnuvalarda portakallar olarak anılan Hollanda'ya neden böyle seslenilir?

Hollanda neden turuncu forma giyiyor? Türkiye Hollanda Dünya Kupası Eleme maçını izleyen taraftarlar Hollanda'nın neden turuncu giydiğini, onlara neden portakallar isminin takıldığını araştırmaya başladı.

HOLLANDA NEDEN TURUNCU?

Gidip bir Hollanda maçını izlediğinizde, dikkatinizden kaçmayacak iki şey gözünüze çarpar. Birincisi, neredeyse tüm Hollanda taraftarının turuncu giyinmesi. İkincisi ise Hollandalı'ların aslanla olan bağı. Bu da doğal olarak yüzlerce taraftarın turuncu aslan şeklinde giyinmesine öncülük ediyor.

Bu tek tip görünüm çoğu zaman tarafsız ya da rakip taraftarların meraklı bakışlarını toplasa da, bunun mantıklı bir açıklaması var.

Turuncu renginin ağırlığı, daha çok William the Silent olarak bilinen William of Orange'lı günlere dayanıyor. 16. yüzyılda İspanya'ya karşı verilen 80 yıllık savaştaki isyancıların başını çeken William'ın yandaşları, kırmızı renkli bayrağı şeflerinin onuruna resmi olmasa da turuncu renge çevirmişlerdi.

HOLLANDA'YA NEDEN PORTAKALLAR DİYORUZ ??? | ABC SPOR

Hollanda bayrağının renkleri o günden bu yana kırmızı, beyaz ve mavi olarak kalsa da, turuncu rengi kraliyet ailesinin ve çeşitli ülke milli takımlarının rengi olarak kaldı.

Oldukça tarihi bir sembol olan aslan sembolü de imparator Charles V tarafından ilk olarak 1515 yılında kullanıldı ve onun rejiminde aslan sembolu Hollanda ordularının değişmez bir parçası oldu.

Hollanda neden turuncu? Hollanda'ya portakallar denmesinin nedeni nedir? ile ilgili etiketler Hollanda portakallar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.