Hollanda Hükümeti'nden koronavirüs yasakları... Halk esrar kuyruğuna girdi!

Koronavirüs salgınına karşı Hollanda Sağlık Bakanlığı, bir dizi önlemler aldı. Önlemler kapsamında evlerine kapanacaklarını öğrenen Hollandalıların, esrar kuyruğuna girmeleri sosyal medyada şaşkınlıkla karşılandı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

KAFELER, BARLAR VE RESTAURANTLAR KAPANDI!

Hollanda hükümeti cafeler, okullar ve restaurantların kapanacağını açıkladı. Hükümetinin bu duyurduğu kararlar sonrası, özellikle Amsterdam’da ilginç bir gelişme yaşandı.

Hollanda Hükümeti'nden koronavirüs yasakları... Halk esrar kuyruğuna girdi!

HOLLANDALI EKMEK ALMAYA DEĞİL, ESRAR ALMAYA KOŞTU!

Görüntülerde aralarında bayanların da olduğu onlarca Hollandalı, esrar içmenin serbest olduğu dükkanlara gittikleri görülüyor. Koronavirüs önlemleri için, evlere kapanacaklarını öğrenen Hollandalıların, esrar kuyruğuna girme görüntüleri sosyal medyada hem şaşkınlık hem de tepki yarattı.

HOLANDA HÜKÜMETİNİN AÇIKLADIĞI KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ

- Tüm eğitim kurumları (kreşlerden üniversiteye kadar) 6 Nisan 2020’ye kadar kapatılmıştır. (Sağlık görevlisi ve polis gibi görevlerde bulunanlar çocuklarını kreşlere bırakabilecektir.)

- Bugün 18:00’den itibaren tüm kafe, restoran, spor kulüpleri ve benzeri mekanlar 6 Nisan 2020’ye kadar kapatılmıştır.

- Kamusal alanlarda (market gibi) bulunan herkesin birbiriyle 1,5 metre mesafede bulunması tavsiye edilmektedir.

- Ülkede yeterli ölçüde gıda ve ihtiyaç malzemesi stoğu mevcuttur. Paniğe gerek yoktur.

- Hollanda Hükümetince önümüzdeki dönemde açıklanacak önlemlerin ülkede bulunan vatandaşlarımızca yakından takip edilerek bunlara riayet edilmesi önem taşımaktadır.

 

Hollanda Hükümeti'nden koronavirüs yasakları... Halk esrar kuyruğuna girdi! ile ilgili etiketler Hollanda Koronavirüs Koronavirüsü
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.