Hollanda Başbakanı'ndan Macaristan'a: AB'de yeriniz yok!

Viktor Oban, kendine has siyasi üslubuyla ilgi çekmeye devam ediyor. AB'de tartışılan ve ayrımcılık yaptığı iddia edilen bir yasanın ardından tüm Avrupa Macaristan'a karşı birleşmiş durumda. Hollanda Başbakanı ise Macaristan'ın AB'den ayrılması gerektiğini düşünüyor.

Hollanda Başbakanı Rutte başta olmak üzere neredeyse tüm Avrupa Birlği liderleri, Macaristan lideri Viktor Orban'ın eşcinselliğe yönelik tutumunu öne sürerek Türkiye ile savunma ve diğer konularda iş birliğini hızla artıran Macaristan liderini yerden yere vurdu!

HOLLANDA BAŞBAKANI'NDAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMALAR

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Macaristan’da LGBTQ’lar hakkında okullarda eğitim verilmesini engelleyen yasanın kabul edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada 'Macaristan’ın Avrupa Birliği’nde yeri olmadığını' söyledi.

Euronews’ta yer alan habere göre, AB Liderler Zirvesi için Brüksel’de bulunan ve zirvede gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rutte şöyle konuştu:

'Benim için Macaristan’ın artık AB’de yeri yok ancak mevcut sistemle ne yazık ki bunu kendim yapamam. 26 diğer ülkenin de ‘Ayrılman gerekiyor’ demesi lazım. Bu süreç adım adım işlerken o sırada ilgili ülkenin AB değerlerine yeniden adapte olacağını umarsınız.'

'BİRLİKTEN AYRIL!'

Rutte, Orban’a çağrı yaprak 'Biliyor musun Viktor, eğer durumdan memnun değilsen ve değerlerimiz ile yaşayamayacaksan başka bir alternatif daha var: Birlikten ayrıl.' ifadesini kullandı.

BİR TEPKİ DE VON DER LEYEN'DEN GELDİ

Ursula von der Leyen, 'Bu yasa açık şekilde insanlara cinsel kimlikleri nedeniyle ayrımcılık yapıyor. Bu da Avrupa olarak bizim en temel değerlerimizle uyuşmayan bir durum.' ifadesini kullandı.

LÜKSEMBURG BAŞBAKANI BETTEL: BEN DE BİR EŞCİNSELİM

Kendisi de bir eşcinsel olan Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel de Orban’ın kırmızı çizgiyi geçtiğini belirterek bu konunun konuşulmak zorunda olduğunu kaydetti. Bettel, 'Sayın Orban’a hala saygım vardı ve çok sayıda politik konu üzerinde konuşmuşluğumuz var ancak burada amaç eşcinseller veya eşcinsellik hakkında konuşulması gençliğe tehdittir demek ise.. Biliyorsunuz ben de genç oldum ve ben de eşcinselim. Kendimi hiçbir zaman başkalarına bir tehlike olarak görmedim' dedi.

ORBAN KENDİNİ SAVUNDU: BEN BİR ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇISIYIM

Orban ise gazetecilerin sorularını yanıtlarken yasayı şu sözlerle savundu:

'Ben onların hakları için savaşıyorum. ben bir özgürlük savaşçısıyım. Komünist rejim sırasında eşcinseller cezalandırılıyordu ve ben onların hakları ve özgürlükleri için savaştım. Ancak bu yasa bununla ilgili değil, bu yasa çocukların ve ebeveynlerin hakları ile ilgili.'

Hollanda Başbakanı'ndan Macaristan'a: AB'de yeriniz yok! ile ilgili etiketler Macaristan Hollanda rutte oban
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.