Hocalı katliamını yapan albay öldürüldü

Ermenistan'ın 1992'de Hocalı'da gerçekleştirdiği katliama fiili olarak katıldığı bilinen Albay Rüstam Gasparyan'ın öldürüldüğü açıklandı. Ermeni saflarında Azerbaycan'a karşı savaşan Gasparyan gibi asker olan oğlu da önceki gün öldürülmüştü.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ile Ermeni güçlerinin savaşı sürüyor. Ermeniler, hergün, büyük kayıplar vererek, geri çekiliyorlar. Çeşitl cephelerde, önemli komutanlarını öldürülen Ermeni güçleri, eski sabıkalı kişileri orduya almıştı.

HOCALI KATLİAMINA KATILAN ALBAY DA ÖLDÜRÜLDÜ!

Birinci Karabağ Savaşı sırasında. Hocalı'daki zulümlerin failleri arasında olan Rüstam Gasparyan, bugün başından yaralandı ve hastanede öldü.

OĞLU ÖNCEKİ GÜN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ!

Hocalı soykırımında aktif görev alan ve Ermeni ordusunda albay rütbesiyle görev yapan Rüstam Gasparyan'ın, 26 yaşındaki oğlu da önceki gece Azerbaycan ordusu askerleri tarafından öldürülmüştü.

HOCALI KATLİAMI NEDİR?

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Karabağ Savaşı 1988'de başlamıştı.

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesinin en önemli tepelerinden birisindeki Hocalı kasabası Ermeni güçleri için önemli bir askerî hedef niteliğindeydi. 

Azerbaycan resmî kaynaklarına göre, 1992 yılında Ermeni güçleri 25 Şubatı 26 Şubat'a bağlayan gece Hocalı kasabasının giriş ve çıkışını kapattılar.

83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 Azerbaycan Türkü vahşice öldürüldü, toplam 487 kişi ağır yaralandı.

Sekiz aile tamamen yok oldu, 487 kişi sakat kaldı ve 1275 kişi esir alındı. Esir alınanlardan 68’i kadın ve 28’i çocuk toplam 150 kişinin yaşayıp yaşamadığı ise bilinmiyor. 

Hocalı katliamını yapan albay öldürüldü ile ilgili etiketler Ermenistan Azerbaycan Hocalı karabağ mevlüt yüksel
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.