Hobbit filminde şaşırtan Çanakkale Savaşı detayı!

J. R. R. Tolkien'in, Yüzüklerin Efendisi'nden önceki dönemi anlatan 'Hobbit' adlı hikayesini 3 film halinde sinemaya aktaran Peter Jackson, üçlemenin son filmindeki (The Hobbit: The Battle of the Five Armies) bir sahnede Çanakkale Savaşı'na bir göndermede bulunmuş.

Filmde Bilbo Baggins, evine götürüp bahçesine dikmek ve büyümesini seyretmek için bir önceki filmde (The Hobbit: The Desolation of Smaug) Beorn'un bahçesinden aldığı bir meşe palamuduyla Thorin'e yakalanır.

Hobbit filminde şaşırtan Çanakkale Savaşı detayı!

Thorin, Bilbo'nun elinde aslında Arkentaşı olduğunu zannetmektedir. Fakat işin aslı öyle değildir.

Hobbit filminde şaşırtan Çanakkale Savaşı detayı! - Resim : 2

Şöyledir: Söz konusu meşe palamudunu alıp bahçesine dikme fikri, Gelibolu'da Anzak'larla yaşanan Yalnız Çam (Türkçesi: Kanlı Sırt) Muharebesi'nden geliyormuş meğer.

 Hobbit filminde şaşırtan Çanakkale Savaşı detayı! - Resim : 3

Nitekim yönetmen Peter Jackson, bu fikri, filmde Bilbo Baggins karakterini oynayan Martin Freeman'a şöyle anlatıyor: "Gelibolu'da yaşanan Yalnız Çam Savaşı'ndaki çam gibi... Gelibolu'da, Yalnız Çam Savaşı'nın olduğu yerde ıssız bir çam ağacı vardı. Avustralyalı askerler oradaki o çam ağacından bir fide aldılar ve çam ağacı, Canberra'daki bir anıta dikildi."

Hobbit filminde şaşırtan Çanakkale Savaşı detayı! ile ilgili etiketler Çanakkale Gelibolu
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.