H&M yine bir skandala imza attı!

H&M yine bir skandala imza attı... Allah yazılı çorap için özür dilediler... Daha önce siyahi bir çocuğun tişörtünde "Ormanın en havalı maymunu" yazısı yazması sebebiyle eleştirilen H&M şimdi başka bir skandal ile gündeme oturdu. H & M Hennes & Mauritz AB bir İsveçli uluslararası perakende giyim firması. Hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren şirket erkek, kadın, gençler ve çocuklar için giyim eşyası üretmektedir. Vatandaşlarımız ise skandal ürünleri araştırıyor. H&M Allah yazılı çoraplarından dolayı özür diledi. Detaylar haberimizde...

H&M Allah yazılı çorap... Ülkedeki bazı müşterilerin H&M'de satılan çocuk çoraplarının altındaki figürün Arapça "Allah" anlamına geldiğini belirtmeleri üzerine firma yanlış anlaşıldıklarını açıklayarak özür diledi. İsveç devlet radyosu SVT'nin haberine göre, firma yaptığı açıklamada, çorapların altında "Allah" yazmalarının söz konusu olmadığını ama figürdeki benzerlikten dolayı özür dilediklerini kaydetti. Vatandaşlarımız ise skandal ürünleri araştırıyor. H&M Allah yazılı çoraplarından dolayı özür diledi. Detaylar haberimizde...

hm_Aoraplar

ÖZÜR DİLEDİLER

Dünyaca ünlü İsveç giyim markası H&M'nin satışa sunduğu çocuk çoraplarında Arapça ''Allah'' yazısına benzer figürler bulunması tepkilere neden oldu.

İsveç’teki bazı müşterilerin H&M'de satılan çocuk çoraplarının altındaki figürün Arapça ''Allah'' anlamına geldiğini belirtmeleri üzerine firma yanlış anlaşıldıklarını açıklayarak özür diledi.

İsveç devlet radyosu SVT'nin haberine göre, firma yaptığı açıklamada, çorapların altında "Allah" yazmalarının söz konusu olmadığını ama figürdeki benzerlikten dolayı özür dilediklerini kaydetti.

Şirket, çorapların toplatıldığını duyurdu.

Bir süre önce H&M, siyahî bir manken çocuğun üzerinde "Ormandaki en havalı maymun" yazısı bulunan tişörtün fotoğrafını internet sitesinde yayınlaması üzerine ırkçılıkla suçlanmasının ardından özür dilemişti.

H&M TARİHÇE

Hazır Giyim Firması 1947 yılında Erling Persson tarafından Kuruldu.

“Hennes” İsveççe’de “kadın için” anlamına gelir. Erling Person, Vasteras’ta “Hennes” Tabelalı bir dükkanda satılmak üzere bayanlara yönelik giysi serilerini ilk kez 1947’de hazırlar. 1968 yılında, firmasını genişletmek için Stokholm’da av malzemeleri dükkanı Mauritz Widfoss’u satın aldığında firmanın ismine ikinci bir isim olarak, “Mauritz”i ekler. Bunun nedeni koleksiyonuna Erkek Giyimi de eklemek istemesidir.

Ve Erkekler için hazırlanmış bir seriyle koleksiyonunu tamamlar. 1964’te Norveç’ten sonra, 1967’de Danimarka, Almanya ve İsviçre’de faaliyet göstermeye başlar.

1982 yılından beri oğlu Stefan tarafından idare edilen H&M, Hollanda, Avusturya, Finlandiya’yı, sonra 1998’de Fransa ve 2000’de ABD’yi fetheder.

Ucuz Fiyatlı moda anlayışı değişmemektedir. 1991’de Cindy Crawford ve 1992’de Naomi Campbell’dan sonra 2000 yılında markaya yeni iç çamaşırı serileri için danışmanlık yapma sırası Claudia Schiffer’e gelmiştir.

MARKA

Marka danışmanlık Interbrand 2009 ve 2010 yılında yirmi birinci en-değerli global marka olarak H&M yi seçmiştir.Bu H&M yi araştırmada en yüksek sıralardaki perake mağazası yapmıştır. Marka Değeri; $ 12-16000000000 olarak tahmin edilmektedir.
Tam şirket adı Hennes & Mauritz olan markanın dünya algısı basitleştirmek için H & M olarak lanse edilmiş ve bu şekilde markalaşılmıştır.

Şirketin iki harfli etki hm.com sahibi. Etki alanı(domainname) 1990’lı yılların başında tescil edildi, ama ilk kaydı ile ilgili veriler bir şekilde kaybolur. Ve hm.com’a başkası sahip olur. 1998 yılında Hennes & Mauritz olmadan web sitesi yayınlamak hm.com etki alanı A1 adlı bir şirketten satın alınır.

H&M Bugün 43 ülkede 2.300 ‘den fazla mağazaya sahip ve 2011 itibarıyla 94.000 kişi civarında istihdam sağlamaktadır. İsveç Klisesi zincirin ana ortaklarından biridir.

hm_AzAr_diledi

ÜNLÜ GİYİM DEVİ H&M'YE IRKÇILIK SUÇLAMASI

İsveç merkezli giyim devi H&M internet sitesinde siyah bir çocuk mankenin üzerindeki giyside 'Ormanın en havalı maymunu' yazdığı için ırkçılıkla suçlandı. Sosyal medya kullancıların yoğun tepkisinin ardından şirket görüntüyü kaldırıp, özür diledi.

İsveç merkezli giyim devi H&M, internet sitesinde satılan ve siyahi bir çocuk mankenin taşıdığı uzun kollu giysi üzerinde 'ormanın en havalı maymunu' yazması üzerine ırkçılıkla suçlandı.

New York Times köşe yazarı Charles M. Blow haftasonu Twitter hesabından internet sitesindeki söz konusu görüntüyü kaydedip 'Aklınızı mı kaçırdınız?' diye yazarak konuya dikkat çekti.

H&M ÖZÜR DİLEDİ

Firma, kısa süre içerisinde yüzlerce etkileşim alan tweet sonrası sosyal medyada pek çok kişi tarafından topa tutuldu ve ırkçılık yapmakla suçlandı.

Bazı kullanıcılar markayı boykot çağrısı yaptı.

H&M yine bir skandala imza attı! ile ilgili etiketler H&M Allah allah yazılı çorap özür diledi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.