Enner Valencia coştu, Fenerbahçe adını UEFA Avrupa Ligi gruplarına yazdırdı

HJK Helsinki'yi Kadıköy'de Muhammed Gümüşkaya'nın golüyle 1-0 mağlup eden Fenerbahçe, rövanş maçını 2-5 kazandı... Sarı-Lacivertliler'in Ekvador'lu forvet Enner Valencia attığı 3 golle takımını UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara taşıdı.

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Finlandiya'nın HJK Helsinki takımını tek golle deviren Fenerbahçe, rövanş maçını da 5-2 kazandı. 

Sarı-Lacivertliler golleri 11 ve 14'te peşpeşe buldu. Nazım Sangare'nin büyük çabasıyla topla ceza sahasında buluşan Enner Valencia takımını 0-1 öne geçird. Ekvadorlu forvet 3 dakika sonra bu kez ceza saha dışından attığı golle skor 0-2'ye getirdi. Finler 27'de Roope Riski'nin golüyle farkı 1'e indirdi ve ilk yarı Fenerbahçe'nin 1-2 üstünlüğüyle sona erdi.

52'de yine Nazım Sangare'nin pasını gole çeviren Valencia, skoru 1-3'e getirdi. Finler 88'de bu kez Riku Riski'yle gol buldu: 2-3. Beraberlik için saldıran Helsinki'nin fişini 90+2'de 18 yaşındaki orta saha oyuncusu Fatih Şanlıtürk attı. Sarı-Lacivertliler 90+5'te ise Riski kendi kalesine attı.

Vitor Pereira'nın takımı bu sonuçla adını UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara yazdırdı. Süper Lig'de 2'de 2 yapan Kanarya, Avrupa'daki 2 maçını da kazanmayı bildi.

UEFA Avrupa Ligi'nde grup kuraları yarın İstanbul'da çekilecek.

Enner Valencia coştu, Fenerbahçe adını UEFA Avrupa Ligi gruplarına yazdırdı

HJK HELSİNKİ: Tannander, Saksela, O'Shaughnessy, Moren, Murillo, Hostikka, Sparv, Jair, Riku, Roope, Valencic.

FENERBAHÇE:
Altay, Tisserand, Nazım, Szalai, Gustavo, Sosa, Zajc, Ferdi, Mesut Özil, Osayi-Samuel, Valencia.

Enner Valencia coştu, Fenerbahçe adını UEFA Avrupa Ligi gruplarına yazdırdı - Resim : 2

AVRUPA KUPALARINDA 232. MAÇ

Fenerbahçe, HJK Helsinki maçıyla Avrupa kupalarında 232. kez boy gösterecek. 45 sezondur Avrupa kupalarında mücadele eden sarı-lacivertli takım, oynadığı 231 maçta 85 galibiyet, 48 beraberlik ve 98 mağlubiyet yaşadı. Bu maçlarda fileleri 285 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde ise 338 gol gördü.

Fenerbahçe, "Kupa 2"de 117 maça çıktı. Bu kulvarda oynadığı karşılaşmalarda sarı-lacivertliler, 50 galibiyet, 27 beraberlik ve 40 yenilgi yaşadı. Portekizli teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde Avrupa arenasında 18. kez sahne alacak.

Sarı-lacivertli takım, Pereira yönetiminde Avrupa kupalarında oynadığı 17 karşılaşmada 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşadı. Bu maçlarda fileleri 20 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde ise 18 gol gördü.

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında dış sahada oynadığı son 6 müsabakada galip gelemedi.

Bu kulvarda deplasmandaki son galibiyetini 27 Temmuz 2017'de Avrupa Ligi 3. eleme turunda Avusturya temsilcisi Sturm Graz karşısında alan sarı-lacivertliler, daha sonra çıktığı 6 müsabakada 5 mağlubiyet ve 1 beraberlik yaşadı.

Söz konusu maçlarda Vardar'a, Benfica'ya, Dinamo Zagreb'e, Spartak Trnava'ya ve Zenit'e yenilen Fenerbahçe, Anderlecht ile de berabere kaldı.

Avrupa kupalarında dış sahada 116 karşılaşmaya çıkan sarı-lacivertli ekip, 27 galibiyet, 23 beraberlik ve 66 mağlubiyet yaşadı. Bu müsabakalarda 118 gol atan Fenerbahçe, kalesinde ise 217 gol gördü.

Enner Valencia coştu, Fenerbahçe adını UEFA Avrupa Ligi gruplarına yazdırdı ile ilgili etiketler Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi HJK Helsinki Enner Valencia Vitor Pereira
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.