Hızır orucu ne zaman, saat kaçta açılır?

Alevi inançları doğrultusunda her yıl Şubat ayında tutulan ve 3 gün devam eden Hızır orucunun ne zaman, saat kaçta açılacağı araştırılmakta. Peki, 2021 Şubat ayı Hızır orucu saat kaçta açılıyor? Hızır orucu ne zaman?

Alevi inançları doğrultusunda her yıl Şubat ayında tutulan ve 3 gün devam eden Hızır 3 gün tutulan Hızır orucu, Alevi inancına göre her yıl Şubat ayında tutulmaktadır. Hızır Peygambere adanmış olan Hızır orucu, Alevi vatandaşlar tarafından her yıl büyük bir merakla beklenmektedir. Peki, Hızır orucu nasıl tutulur?

HIZIR ORUCU NE ZAMAN TUTULUR?

Rumi takvime göre 31 Ocak ile 02 Şubat arasına denk gelen Hızır Orucu, miladi takvime çevrildiğinde 13-15 Şubat günlerine gelmektedir. Bu nedenle Hızır Orucu 09 – 11 Şubat 2021 tarihleri aralığında 3 gün tutulacaktır.

HIZIR ORUCU SAAT KAÇTA AÇILIYOR?

Gece 12.00'dan sonra gün döner ve yeni gün oruç günü olur. Bundan sebep 24 saatlik gün bitince, oruç başlar ve güneş batınca da biter.

Hızır orucu üç gün olarak tutulur.

Salı 09.01.2016 günü Hızır orucunun, birinci günüdür ve Perşembe 11.02.2016 günü Hızır cemi ile Hızır erkanı(Orucu), tamamlanmış olur.

Oruç açma saatleri;

Almanya; Saat 17:30 dan itibaren ve Türkiye de ise; Saat 18:15 den itibaren.

İsteyenler, daha geç saatte de açabilirler.

Hızır orucuna akşamdan niyet edilir ve sahura kalkmadan ertesi günün akşam vaktine kadar, oruç tutulur.

Hızır orucu ne zaman, saat kaçta açılır? ile ilgili etiketler Alevi hızır orucu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.