Hisseleri çakıldı! “Yeni kural” zincir marketleri korkuttu

"Veri paylaşımı" zorunluluğu getirilmesinin ardından borsada işlem gören zincir market hisselerini olumsuz etkiledi.

Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni kuralla beraber zincir marketler fiyat ve bilgi verilerini Ticaret Bakanlığı’nın sisteme aktaracak. Yeni yönetmelikle mağaza sayısı 200’ün üzerinde olan şirketlerin hisse değeri gerilerken, mağaza sayısı 200’ün altında olan market hisseleri yükselişe geçti.

Sektörel raporlara göre, Türkiye'de faaliyet gösteren ulusal ve discount zincir marketler arasında 200'ün üzerinde şubesi olan marketler arasında A101, BİM BIMAS.IS, ŞOK, Migros, Ekomini, Seç Market, Tarım Kredi Marketleri, Hakmar Ekspres ve Carrefoursa bulunuyor.

Söz konusu marketlerden hisseleri borsada işlem görenler bugün endeksin altında bir performans gösteriyor.

Saat 12:30 itibarıyla Şok Marketler yüzde 3,19, Migros yüzde 4,08, Carrefoursa yüzde 2,67 BİM yüzde 3,94 düşüş yaşıyor.

Mağaza sayısı 200’ün altında olan halka açık marketler Gimat yüzde 2,11, Kim Marketler yüzde 0,13 yükselişte. BIST-100 endeksi ise yüzde 0.43 ekside.

 

 

Hisseleri çakıldı! “Yeni kural” zincir marketleri korkuttu ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.