Hisseleri çakıldı! BİM milyonlar kaybetti

BİM Hisseleri Kasım ayında zirvede yer alırken o tartışma sonrası düşüş gösterdi. Hisseler yüzde 5'ten fazla değer kaybederken gündeme o tartışma yeniden geldi. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Geçtiğimiz günlerde BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç'ın MHP ile girmiş olduğu polemik gündeme gelmiş ve Galip Aykaç'ın söylemiş olduğu cümleler uzun süre gündemde tartışma konusu olmuştu. MHP ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç arasında yaşanan tartışma borsaya yansırken hisseler düştü. 

Hisseleri çakıldı! BİM milyonlar kaybetti

Yaşanan polemiğin ardından BİM hisse kaybı yaşarken Kasım ayı içerisinde 146 TL ile zirvede olan BİM tartışmanın ardından hisselerde yüzde 5 oranında kayıp yaşarken rakamın 123 TL seviyesine düşmesine neden oldu. BİM'in değeri sadece bir kaç günde milyonlarca lira değer kaybetti. 

O CÜMLELER HİSSE DEĞERİ KAYBETTİRDİ!

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli art arda gelen zamlar nedeniyle marketleri suçlarken "Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ ile irtibatlarının araştırılması gerektiğini düşünüyorum. Açgözlülere müsamaha gösterilmemelidir. Mutfaklarımıza karabasan gibi çöken kim varsa, iki yakasından tutmak devletin asli vazifesidir'' ifadelerini kullanmış ve bu konuşmanın ardından BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, Bahçeli'nin FETÖ çıkışına "FETÖ örgütü ile bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var. Bu ülkenin güzel insanları sizlerin yalanlarına hiçbir şekilde itibar etmediler" şeklinde yanıt vermişti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Galip Aykaç arasında tartışmalara sonrasında dahil olan bir diğer isim ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın oldu. Semih Yalçın Aykaç'a "ahlaksız", "edepsiz", "hortumcu" gibi ifadeler kullanırken aynı zamanda  "Yıllardır halkın sırtına kene gibi yapıştıkları vatandaşın kanını emen asalaklar, bundan böyle MHP'yi karşılarında bulacak" dedi.

HİSSELERDE GENEL DÜŞÜŞ!

Tartışmanın ardından Kasım ayı içerisinde 146 TL olan BİM hisselerinin 123 TL'ye düşmesine ve yüzden 5'ten fazla değer kaybetmesinin ardından gözler diğer marketlerin hisse değerlerine döndü. Sadece BİM değil aynı zamanda Migros ve ŞOK marketlerin hisselerinde de düşüş olduğu gözlemlendi.

Hisseleri çakıldı! BİM milyonlar kaybetti ile ilgili etiketler ekonomi Borsa İstanbul BİM
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.