Hırvatistan çeyrek finalde!

2018 Dünya Kupası son 16 turu karşılaşmasında normal süresi ve uzatmaları 1-1’lik eşitlikle tamamlanan maçta Hırvatistan, Danimarka'yı penaltılarda 3-2 mağlup etmeyi başardı. Karşılaşmaya kalecilerin performansı damga vurdu.

Dünya Kupası’nda D Grubu’ndan 3 galibiyetle 9 puan alarak lider çıkan Hırvatistan, C Grubu’nu ikinci tamamlayan Danimarka ile karşı karşıya geldi.

Karşılaşma karşılıklı gollerle başladı. Henüz 57. saniyede Danimarka’nın kulllandığı taç atışından sonra ceza sahası içerisinde yaşanan karambolde Zanka’nın vuruşuna Hırvat kaleci Danijel Subasic dokunsa da gole engel olamadı ve Danimarka 1-0 öne geçti.

4. dakikada sağdan gelen ortada Danimarka savunmasından seken top altıpasta Mario Mandzukic’in önünde kaldı. Hırvat forvetin dönerek yaptığı vuruş ağlarla buluştu: 1-1

Karşılaşmanın devam eden bölümünde iki takım da etkili pozisyon üretmeyi başaramadı ve 90 dakika eşitlikle tamamlandı.

114. dakikada Luka Modric'in ara pasından sonra Ante Rebic kaleci ile karşı karşıya kaldı. Rebic, kaleciyi geçerek boş kaleye vuruşunu yapacakken Matthias Jorgensen'in arkadan müdahalesi ile yerde kaldı ve Hırvatistan penaltı kazandı. Modric’in kullandığı penaltıyı Danimarka kalecisi Kasper Schmeichel kurtarmayı başardı.

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.